Timp Liber

Vara aceasta poti uita cu desavarsire zilele in care asteptai orice telefon, orice invitatie care sa te scoata din casa pentru ca am adunat cateva evenimente raspandite in toata tara, la care merita sa fii prezenta.

Evenimentele de la care nu trebuie sa lipsesti vara aceasta. 13 festivaluri si concerte de neratat

Vara aceasta poti uita cu desavarsire zilele in care asteptai un telefon sau orice invitatie care sa te scoata din casa pentru ca am adunat cateva evenimente raspandite in toata tara, la care merita sa fii prezenta.

Sunt ocazii ideale pentru a cunoaste oameni cu care imparti aceleasi pasiuni si sa aduni multe amintiri frumoase. Iata unde te poti distra in urmatoarele doua luni:

  • Sibiu International Street ART Festival

SISAF, cel mai amplu demers de revitalizare a spatiului urban prin arta din tara, se va desfasura in perioada 1-7 iubie, la Sibiu. In acest an, artistii romani si straini isi vor gasi inspiratie pentru lucrarile lor in tema #Openness.

  • Neversea

Editia cu numarul trei a festivalului va avea loc in perioada 4-7 iulie 2019, la Constanta. In total vor canta peste 150 de muzicieni, printre care Afrojack, G-Eazy, Jessie J, Lost Frequencies, Steve Aoki, Jamie Jones, DJ Snake, Sean Paul, Tale of Us, Andy C, Chinese Man, Flux Pavilion, Rudimental DJ, Sub Focus DJ Set & ID, Wilkinson DJ Set & MC AD-APT, Alesso.

  • Wine and Street Food Festival

Cel mai mare eveniment dedicat vinului si street food-ului din Romania se va desfasura in perioada 12-14 iulie, la Palatul Parlamentului. Vor fi prezente, in premiera, crame precum Aurelia Visinescu, Crama Basilescu, Alexandrion Romania, Cramele Recas, Crama Lechburg, Twins Wine / La Bottega del Tartufo, Domeniul Kelaru si multe altele.

La editia din acest an, primii 2000 de vizitatori primesc o sticla de vin din partea organizatorilor.

  • Waha Festival

Cea de a opta editie a festivalului va avea loc in perioada 11-15 iulie 2019, in Batanii Mari din Covasna. Tema de anul acesta este Femininul, iar Waha Festival 2019 va avea cinci scene, cu o paleta variata de muzica: electronica, techno, psy si ambientala.

  • Electric Castle

EC va avea loc intre 17-21 iulie 2019 pe domeniul Castelului Banffy din Cluj. Headlinerii editiei sunt Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon si Limp Bizkit.

Alte trupe confirmate sunt: Sofi Tukker, Mono, Tommy Cash, Boys Noize, The Vaccines, Metric. Pe langa artistii internationali vor fi prezente si trupe romanesti.

  • Ceau, Cinema! – Festival de buzunar

Editia de anul acesta e dedicata filmului ‘noir’ si aduce pe ecran anchete bizare, jafuri care se termina prost, detectivi laconici, pseudosavanti, banditi sinistri, pradatori nocturni si, inevitabil, femei fatale.

Festivalului Ceau, Cinema! va avea loc intre 18 si 21 iulie 2019 la Timisoara si Gottlob, prima comuna din Romania cu un cinematograf renovat.

  • Concert Bon Jovi

Bon Jovi revine in Romania pe 21 iulie 2019. Concertul va avea loc in Piata Constitutiei din Bucuresti si face parte din turneul de promovare "This House Is Not For Sale".

  • 3 Smoked Olives Island Festival

La 3 Smoked Olives Festival 2019 te asteapta 3 zile de muzica electronica (deep-house / tech-house / minimal) in natura, departe de lume, in mijlocul Dunarii.

Evenimentul va avea loc in perioada 27- 29 iulie in Padurea Chiciu in apropiere de punctul de trecere cu feribotul Ostrov, Calarasi, Romania.

  • Untold

Editia aniversara din acest an va aduna toate personajele cu care fanii festivalului au facut cunostinta in toti acesti ani: Magicianul, Dragonul, Regele Razboinic, Preoteasa Intelepciunii, Bufnitele, Zanele si toate vietuitoarele magice care traiesc in acest taram.

Festivalul are loc la Cluj, in perioada 1-4 august.

  • Summer Well

Cea de-a noua editie a festivalului Summer Well va avea loc pe 10 si 11 august Domeniul Stirbei din Buftea.

  • Metallica

Noul concert Metallica se va tine pe Arena Nationala din Bucuresti pe 14 august 2019.

Evenimentul face parte din turneul "Worldwired Tour 2019", ce cuprinde 25 de concerte europene in tari, precum: Portugalia, Spania, Italia, Elvetia, Franta, Irlanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Rusia, Romania etc.

  • Zilele Nordului| Radacinile Cresc

Sub sloganul Radacinile Cresc, festivalul Zilele Nordului mobilizeaza din 2014 incoace comunitatile locale si diaspora Nordului in proiecte de dezvoltare durabila prin cultura.

Acesta se va desfasura in perioada 16-25 august, in judetul Botosani.

  • Fall in Love Festival

Festivalul isi va deschide portile in perioada 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogosoia, pentru a sarbatori trecerea de la ultima zi de vara la prima zi de toamna, alaturi de unii dintre cei mai iubiti muzicieni ai momentului.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri