sat transilvania
Timp Liber

peisaj din transilvania romania

Jurnalistii straini, cuceriti de satele din Transilvania: "Acest loc se anunta un concurent serios pentru Toscana"

Vechile sate sasesti din Transilvania, cu o gastronomie rustica, ce atrag din ce in ce mai multi turisti straini, sunt comparate cu Toscana - considerata una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia - intr-un articol publicat de Financial Times, citat de Digi24 si Mediafax.

Autorul unui articol din Financial Times, jurnalistul Andrew Eames, spune ca ideea unei paralele intre Toscana si Transilvania i-a fost prezentata de fiul unui conte italian, Giulio da Sacco, casatorit cu o romanca si stabilit intr-un sat sasesc.

Asa cum Toscana a fost descoperita ca destinatie de vacanta de aristocratia britanica, in a doua jumatate a secolului al 19-lea, si Transilvania a atras englezi, in frunte cu printul mostenitor Charles, care a cumparat mai multe case in zona, vine anual in Romania si o promoveaza intens la nivel international.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

I s-au alaturat membri ai aristocratiei britanice precum William Blacker, autorul volumului "Along the Enchanted Way and old Etonian", care detine case in Transilvania si Toscana, si Jessica Douglas-Home, presedintele Mihai Eminescu Trust, o organizatie care cumpara case, le renoveaza si le inchiriaza in scop turistic.

Satele sasesti din Transilvania, vizitate de jurnalistul FT

Jurnalistul a mers in vizita in mai multe sate sasesti precum Floresti, Malancrav, Mesendorf si Saschiz, si a descris frumusetea caselor cu curti interioare specifice, gradini de legume si livezi.

Autorul articolului a ales sa se cazeze in satul Crit, intr-o casa saseasca veche, restaurata. Casa are un interior simplu, cu dusumele si tapiserii pe pereti, brodate cu mesaje in germana veche: "Wenn du im Herzen Frieden hast, wird dir die Hütte zum Palast" ("Daca ai pace in suflet, chiar si coliba cea mai mica ti se va parea un palat").

Pentru a citi cat de frumos descrie jurnalistul satele din Transilvania, citeste restul articolului pe www.digi24.ro

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri