bruges
Timp Liber

Orasele romantice mai putin cunoscute ale Europei

Saruturi pe stradutele pitoresti, imbratisari pasionale sau plimbari sub clar de luna. Anumite orase sunt celebre pentru aerul romantic, sunt locurile unde mergi sa respiri iubire. Si multe dintre ele se afla in Europa. Probabil Paris si Venetia sunt primele care-ti vin in minte. Insa Europa ascunde si alte “bijuterii” romantice care merita sa fie descoperite si care te vor face sa te indragostesti iremediabil de ele.

Trecem pe lista cateva dintre ele:

OSLO, NORVEGIA

Cu tot felul de cafenele intime si cochete, este atat de simplu sa adori Oslo. Fa o vizita la Norwegian National Opera & Ballet sau viziteaza Parcul Vigeland. Briza rece este perfecta pentru a te cuibari in bratele persoanei iubite. Iar hotelul Amerikalinjen este perfect pentru indragostiti.

MYKONOS, GREECE

Santorini primeste toate creditele la capitolul romantism. In timp ce Mykonos este vazut ca vecinul petrecaret. Dar e timpul sa-ti schimbi parerea. Plajele seducatoare si tavernele intime, cu vedere la mare, cu siguranta te vor cuceri. Cina la lumina lumanarii, cineva?

COPENHAGA, DANEMARCA

Cand vine vorba de Copenhaga, dragostea este mereu in aer. Canalele pitoresti si stradutele pietruite creeaza un peisaj idilic. Restaurantele de fine fine satisfac si ceel mai pretentioase gusturi sau asteptari. In timp ce sofisticatul Champagne bar la Hotel D'Angleterre este locul perfect unde sa sarbatoriti o excursie romantica.

LJUBLJANA, SLOVENIA

Ljubljana iti ofera picnicuri in amiaza, tineri de mana de-a lungul raului si trasuri trase de cai. Mergi la un masaj impreuna cu jumatatea la InterContinental Ljubljana sau fa o plimbare cu barca la apus.

GDANSK, POLONIA

Uita de Varsovia pentru putin timp si mergi sa te relaxezi in frumosul Gdansk. Aflat pe coasta baltica, acest loc mai putin stiut este atat de fermecator. Bucura-te de gustul cidrului si admirati in doi monumentele superbe. In mood pentru imbratisari la inaltime? Incearca Amber Sky Koło Widokowe. Seara, bucurati-va de sunetele viorilor ce cuprind orasul.

ROTHENBURG OB DER TAUBER, GERMANIA

Rothenburg ob der Tauber este un loc scos dintr-o carte de povesti.
Un drum romantic prin sudul Germaniei, acest oras pitoresc scoate la suprafata sarmul bavarez prin arhitecura medievala, cu castele de basm, restaurante si gradini incantatoare.

CASCAIS, PORTUGALIA

Cascais iti ofera cam tot ce te astepti de la o vacanta pe coasta. Plaje, locuri unde poti lua tot felul de gustari in aer liber, o vegetatie colorata si rooftopuri demne de o postare pe Instagramul tau, dar si multe magazine de suveniruri si cu sticle de vin. Cateva pahare de vinho verde ceva mai tarziu in zi si o plimbare la Boca do Inferno sunt perfecte pentru a incheia seara.

VALLETTA, MALTA

Peisaje in stil baroque si mareea turcoaz sunt doar cateva dintre atuuriile care fac Valletta atat de tentanta. Bucataria autentica si stralucitoarele magazine de bijuterii te vor cuceri. Pentru o noapte romantica va puteti caza la The Phoenicia Malta.

OSTUNI, ITALIA

Ostuni este un loc special in Italia. Piatra pretioasa a Pugliei este renumita pentru magia cu care-si intampina proaspetii casatoriti, dar nu numai. Este locul perfect unde sa va logoditi.

ÖLAND, SUEDIA

Din vremuri de demult preferatul familiei regale din Suedia, Öland te cucereste cu un aer nostalig si regal, cu numeroase atractii monarhice, precum Palatul Solliden. Vara va puteti relaxa intr-o plimbare romatica cu bicicleta pentru a va bucura de plajele frumoase. Iarna este momentul potrivit pentru imbratisari in fata focului din semineu, in timp ce va delectati cu o cana de vin fiert delicios.

BRUGES, BELGIA

Nu e un secret ca Belgia este celebra pentru bere si ciocolata. Dar Bruges este cunoscut ca Venetia Nordului. Isi incanta oaspetii cu canale pitoresti, stradute cochete si pietruite si cladiri medievale. Nu ratati panorama de la turnul Belfry.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri