siguranta femei reguli
Timp Liber

Oricat de sigur crezi ca este un cartier, ca femeie este periculos sa mergi pe jos, mai ales pe timp de noapte.

Sfaturi de siguranta pe care orice femeie trebuie sa le stie. Cum sa scapi de un atacator

Oricat de sigur ar parea un cartier, ca femeie este periculos sa mergi pe jos, mai ales pe timp de noapte.

Cu totii suntem constienti ca nicio femeie nu este vinovata daca devine victima unei agresiuni. Chiar si asa, nu strica sa fim precaute si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ramane in siguranta.

Candice DeLong, fost criminalist, are mai multe sfaturi de siguranta pe care orice fata, domnisoara sau doamna trebuie sa le cunoasca si sa le aplice:

  • Daca mergi singura pe strada, evita sa vorbesti la telefonul mobil. Multe persoane cred ca daca vorbesc la telefon sunt in siguranta deoarece persoana cu care discuta poate suna la numarul de urgenta, dar asta rar functioneaza. O convorbire te poate distrage si este mai bine sa fii atenta la ce se intampla in jurul tau cand mergi singura pe strada.

  • Indicat este sa tii telefonul mobil la indemana si sa fii pregatita sa efectuezi un apel de urgenta. Acum, smartphone-urile apeleaza automat serviciul prin apasarea repetata a unui buton/combinatii de butoane. Verifica optiunile SOS de pe sistemul de operare al device-ului tau.

  • Uita-te sub masina ta inainte de a te apropia de ea, in special noaptea. Chiar daca e putin probabil ca cineva sa se ascunda sub ea ca sa te sperie sau urmareasca, nu strica sa fii precauta.

  • Daca te intorci la autoturism si vezi o dubita parcata chiar langa partea soferului, intra prin partea pasagerului. Agresorii si rapitorii folosesc adesea acest truc, deghizand chiar masina ca una de familie, folosind inclusiv abtipilduri "Baby on Board".

  • Daca ai nevoie de indicatii, iar cineva se ofera sa iti arate drumul insotindu-te, refuza. Cere doar sa iti indice directia buna.

  • Toarna-ti intotdeauna propria bautura la petrecere si ia-o cu tine peste tot. Astfel vei evita ca cineva sa iti puna ceva in ea.

  • Cand iesi cu fetele, decideti inainte daca veti ramane impreuna. Nu lasa pe niciuna dintre ele sa plece singura cu un tip necunoscut.

  • Daca cineva te urmareste, fugi in zig-zag. In acest mod vei obosi atacatorul.

In plus fata de sfaturile pe care fostul agent FBI le ofera, noi am mai adauga:

  • Daca trebuie sa mergi cu taxiul noaptea, niciodata nu-l lua din strada. Comanda o masina prin aplicatie sau foloseste Uber/Bolt/Yango, care iti permit sa iti share-uesti live locatia unor contacte de incredere din agenda ta.

  • Instaleaza-ti o aplicatie gen bSafe, prin care niste contacte pre-setate te pot "urmari" acasa prin GPS. In cazul in care apesi butonul de alarma, respectivele contacte vor primi o alerta cu locatia ta exacta, o inregistrare audio si video.

  • Daca crezi ca esti urmarita in autobuz, coboara cu o statie dupa sau inainte de destinatia ta, unde te simti in siguranta. Roaga un prieten sa te astepte sau cere ajutorul unui alt calator.

  • Nu da check-in pe Facebook cat timp te afli intr-o locatie anume. Fa-o la plecare. 

  • Cauta pe YouTube videoclipuri cu tehnici simple de auto-aparare sau inscrie-te la un curs de acest gen.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri