bani femei studiu
Timp Liber

Potrivit unui studiu realizat de Merrill Lynch si Age Wave, femeile devin independente mai rapid decat barbatii.

Studiu: Femeile devin independente din punct de vedere financiar mai repede decat barbatii

Femeile sunt inca platite mai prost decat barbatii, insa studiile recente arata ca noi ne gestionam mai eficient bugetul. De aceea, capatam independenta financiara mai devreme in viata.

Potrivit unui studiu realizat de Merrill Lynch si Age Wave, femeile devin independente financiar mai rapid decat barbatii.

La cercetare au participat 2.700 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. S-a constatat ca, in ansamblu, finantele reprezinta cauza principala a stresului si, de asemenea, cel mai mare obstacol pentru realizarea obiectivelor vietii, cum ar fi achizitionarea unei locuinte sau intemeierea unei familii.

70% dintre cei chestionati au primit sprijin financiar din partea parintilor in ultimul an, arata datele, insa femeile renunta inaintea barbatilor la acest ajutor.

Conform studiului, pana la varsta de 30 de ani, doar jumatate dintre femei au nevoie de ajutor financiar in cheltuielile legate de alimentatie, locuinta sau imprumuturi pentru educatie si vacante. 

Femeile pun des deoparte bani

Studiul arata ca femeile tinere tind sa se concentreze mai mult asupra viitorului financiar decat o fac barbatii. Dintre cei intervievati, 72% dintre femei, fata de 60% dintre barbati, au declarat ca economisirea pentru viitor si plata datoriilor sunt prioritare.

Pe de alta parte, 40% dintre barbati, comparativ cu 28% dintre femei au spus ca una dintre prioritatile lor sunt "sa se bucure de viata acum".

"Vestea buna este ca femeile tind sa adopte o perspectiva pe termen lung asupra finantelor, ceea ce le poate oferi un avantaj puternic pentru a-si aborda datoriile intr-un mod inteligent si disciplinat, urmarind, in acelasi timp, obiectivele viitoare", a explicat Jennifer Auerbach-Rodriguez, unul dintre cei care au lucrat la chestionare.

Pe de alta parte, studiul a aratat ca femeile raman in urma barbatilor cand vine vorba despre investitii. Doar 27% dintre reprezentantele adulte au declarat ca au facut investitii in afara planurilor de pensionare, comparativ cu 46% dintre barbati.

Motivul? Lipsa de incredere in gestionarea investitiilor si teama ca nu stiu cum sa le gestioneze.

Etichete: studiu , barbati , femei , bani

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri