femei loc de munca
Timp Liber

Chiar daca este un mod fantastic de a afla mai multe despre alte culturi, de a iti largi orizonturile si de a dezvolta noi abilitati, stabilirea intr-o alta tara pentru a incepe un nou job poate fi infricosatoare pentru femei.

TOP 10 tari de pe Glob in care femeile traiesc o viata profesionala implinita

Chiar daca ar putea fi un mod fantastic de a afla mai multe despre alte culturi, de largire a orizonturilor si de a dezvolta noi abilitati, stabilirea intr-o alta tara pentru a incepe un nou job poate fi infricosatoare pentru femei.

Potrivit Business Insider, studiile arata ca in jur de 25% dintre femei sunt dispuse sa-si paraseasca tara natala pentru un loc de munca in strainatate. De fapt, 28% dintre ele si-au aratat disponibilitatea de a se muta in strainatate pentru un nou job, educatia partenerului sau relatia de cuplu.

InterNation a intervievat, la nivel global, 8.855 de expatriati de sex feminin pentru a afla care sunt tarile de care acestea sunt multumite din punct de vedere profesional.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Cercetatorii le-au cerut acestora sa evalueze echilibrul intre viata profesionala si cea personala, siguranta oferita de locul de munca si perspectivele in cariera. Iata clasamentul obtinut:

  1. Australia

70% dintre femeile intervievate sunt multumite de echilibrul dintre viata profesionala si cea privata. 60% dintre acestea sustin ca veniturile incasate sunt mai mari decat cele din tara lor de origine.

  1. Malta

Doua treimi dintre respondente sunt multumite de siguranta locurilor de munca. Media globala este de 58%.

  1. Olanda

92% dintre femeile stabilite in aceasta tara sunt incantate de economie.

  1. Noua Zeelanda

Echilibrul sanatos intre viata profesionala si cea privata este unul dintre cele mai mentionate motive pentru relocarea in Noua Zeelanda. 78% dintre femei si 70% dintre barbati sunt incantati de acest aspect.

  1. Luxemburg

Mai mult de trei sferturi dintre femeile care s-au mutat in aceasta tara considera ca salariile sunt mult mai mari decat cele din tara lor de origine. De asemenea, ele au declarat intr-o proportie mare ca au locuri de munca sigure.

  1. Danemarca

In ultimii 3 ani, siguranta angajatilor privind locul de munca a crescut de la 53% la 61%.

  1. Norvegia

86% dintre femeile care au participat la studiu sunt satisfacute de programul de lucru.

  1. Taiwan

Femeile care au ales sa se mute in Taiwan si sa isi schimbe jobul se declara mai multumite decat barbatii cu privire la perspectivele pe care le au in cariera, echilibrul dintre viata profesionala si viata privata, dar si in legatura cu siguranta locului de munca.

  1. Bahrain

Chiar daca a coborat un loc fata de clasamentul de anul trecut, 88% dintre femeile intervievate se declara multumite de locurile de munca pe care le au in aceasta tara.

  1. Cehia

83% dintre femei sunt fericite in privinta locurilor de munca, 73% sunt satisfacute de perspectivele pe care le au in cariera, pe cand 78% sunt multumite de siguranta locului de munca.

Etichete: top , femei , tari , locuri de munca

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri