regina letizia, regele felipe si fiicele lor
Actualitate

Regina Letizia, regele Felipe și cele două fiice ale lor. / Foto: Profimedia

Cum arăta regina Letizia acum 19 ani, în ziua nunții cu Felipe al Spaniei. Fosta jurnalistă a purtat o rochie de 8 milioane de dolari

22 mai 2004 este ziua în care fosta jurnalistă Letizia Ortiz Rocasolano a intrat oficial în familia regală a Spaniei, moment în care s-a căsătorit cu prințul Felipe, acum rege al Spaniei. 19 ani mai târziu, cei doi sunt tot îndrăgostiți, uniți și, în plus, sunt părinții a două fete superbe și deștepte. Letizia a purtat cea mai scumpă rochie făcută vreodată pentru o mireasă dintr-o familie regală.

Citește și: Familia regală a Spaniei, în haine “civile” în vacanță. Regele Felipe și regina Letizia, în pantaloni scurți, au cutreierat Mallorca

Evenimentul ținut la Catedrala Almudena din Madrid, de acum aproape două decenii, i-a fascinat pe spanioli și a captat atenția întregii lumi. Mireasa a fost în centrul atenției, aceea fiind și ziua în care a devenit prințesă. Rochia ei a costat opt milioane de dolari și a fost creată de designerul spaniol Manuel Pertegaz, din mătase de cea mai bună calitate. A avut mâneci lungi, un decolteu subtil în V, o trenă spectaculoasă de patru metri și jumătate și a fost brodată cu fir de aur, scrie Hello Magazine.

Regina Letizia, rochie de mireasă de 8 milioane de dolari, bijuterii de la soț și socri

nuntă regina letizia și regele felipe al spaniei
22 mai 2004, ziua nunții regelui Felipe cu regina Letizia, pe atunci prinț și prințesă / Foto: Profimedia

Citește și: Regina Letizia, stilată și când nu îmbracă rochii de gală. Fosta jurnalistă, impecabilă într-un costum verde închis

Și la capitolul accesorii a excelat, căci bijuteriile purtate de Letizia în ziua cea mare au fost cadou de la soț și socri. Tot de la Felipe a primit și voalul lucrat manual cu aceleași broderii ca rochia. Coronița cu diamante a fost cea pe care soacra ei a purtat-o la nunta cu regele Juan Carlos, în 1962.

Nunta la care au participat 1500 de oameni și a fost vizionată de 25 de milioane de telespectatori a costat în jur de 20 de milioane de euro.

nuntă regina letizia și regele felipe al spaniei
22 mai 2004, ziua nunții regelui Felipe cu regina Letizia / Foto: Profimedia

Citește și: Regina în roșu. Letizia a fermecat privirile într-o rochie superbă, la o gală pe care a găzduit-o la palatul regal din Madrid

Cum s-au cunoscut jurnalista Letizia și prințul moștenitor Felipe

Relația dintre cei care acum formează cuplul regal al Spaniei a început în 2002, când s-au cunoscut la o cină ținută de prieteni comuni. Au rezonat imediat, au ținut legătura și au început o relație care s-a desfășurat în secret vreme de un an. În noiembrie 2003, Letizia și Felipe anunțau logodna surpriză, pecetluită cu un inel cu 16 diamante, asemănător cu o verighetă.

Letizia, fostă jurnalistă de televiziune, ce a lucrat și pentru filiala spaniolă a postului internaţional de ştiri CNN, a mai fost căsătorită cu scriitorul spaniol Alonso Guerrero, din 1998 până în 1999.

Felipe a devenit regele Felipe al VI-lea în 2014, după ce tatăl lui, regele Juan Carlos, a abdicat. Letizia și Felipe au două fete împreună, Leonor (17 ani) și Sofia (16 ani).

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri