harry (1)
Actualitate

Prințul Harry, regina Camilla, regele Charles. Profimedia

Prințul Harry „nu a vrut să fie în aceeași cameră” cu regina Camilla când și-a vizitat tatăl bolnav de cancer

Prințul Harry „nu a vrut să fie în aceeași cameră” cu regina Camilla, când și-a vizitat tatăl, imediat după ce diagnosticul de cancer al regelui a fost făcut public, scrie Daily Mail.

Într-un articol pentru The Telegraph, una dintre prietenele reginei, jurnalista britanică Petronella Wyatt, a scris: „Harry, din ce am auzit, a preferat să nu fie în aceeași cameră cu mama sa vitregă când a vorbit cu regele despre diagnosticul de cancer al acestuia”, notează Daily Mail.

Întâlnirea dintre Charles și Harry a durat 30 de minute, potrivit expertului regal Robert Jobson. „Nu vrei să-i crească tensiunea arterială. Regele nu se simte foarte bine, indiferent de ce tip de cancer are, el urmează un tratament. Cel mai bun lucru pentru el este liniștea”, a declarat acesta pentru The Sun.

Camilla și Charles, nedespărțiți de când regele a fost diagnosticat cu cancer. Primele imagini cu cei doi după ce au revenit la Londra

Prince Harry arrives at Clarence House to visit his father King Charles III, London, UK - 06 Feb 2024
Prințul Harry sosește la Londra pentru a-și vedea tatăl. Regele Charles, diagnosticat cu cancer. Profimedia

Prințul Harry, relație dificilă cu Camilla

Charles a fost „dezamăgit” de reprezentarea pe care fiul său i-a făcut-o soției sale, Camilla, în cartea sa autobiografică „Spare”, potrivit unui articol din The Telegraph, publicat în noiembrie.

Nu este un secret că Harry și Camilla au o relație tulbure, după ce ducele a afirmat în „Spare” că regina a dat informații despre familia regală către mass-media pentru a-și consolida imaginea. De asemenea, el a etichetat-o drept „periculoasă” și a susținut că l-a „sacrificat pe altarul său personal de PR” pentru a-și îmbunătăți reputația.

Chelsea Flower Show

În scurta vizită la Londra, Harry nu s-a văzut cu fratele său, prințul William, pe care l-a descris „irascibil”

Prinţul Harry s-a aflat în Marea Britanie pentru doar o zi, cât să-și viziteze tatăl, şi nu s-a văzut cu fratele său, prinţul moştenitor William, potrivit AFP. 

Ducele de Sussex a sosit pe 6 februarie din California, unde locuieşte împreună cu soţia sa, Meghan Markle şi cei doi copii ai lor, la o zi după ce Palatul Buckingham a anunţat că regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost diagnosticat cu cancer.

Harry s-a îndreptat imediat, sub escorta poliţiei, la Clarence House, reşedinţa londoneză a suveranului, unde tatăl şi fiul au avut scurta întrevedere, înainte ca regele, însoţit de regina consoartă Camilla, să părăsească Londra pentru a merge la reşedinţa regală de la Sandringham, în estul Angliei.

Harry a fost fotografiat zâmbitor şi relaxat, miercuri după-amiază, pe Aeroportul Heathrow, de unde avea zbor către Statele Unite.

Revenirea sa a suscitat întrebări şi speculaţii cu privire la o posibilă reconciliere, sau cel puţin la o eventuală întâlnire, între Harry şi fratele său mai mare, William. Relaţia dintre cei doi a fost afectată în urma atacurilor publice repetate ale lui Harry la adresa acestuia şi a familiei regale.

Însă, potrivit presei britanice, în cele puţin peste 24 de ore petrecute la Londra, Harry nu s-a văzut cu moştenitorul tronului, aflat în prima linie după retragerea tatălui său din viaţa publică şi nici cu soţia acestuia, Kate.

William a luat o pauză din viaţa publică după intervenţia chirugicală la care a fost supusă soţia sa, pentru a avea grijă de cei trei copii ai lor, George, Charlotte şi Louis.

Ultima apariţie publică comună a celor doi prinţi a fost în septembrie 2022, cu ocazia funeraliilor reginei Elisabeta a II-a.

În autobiografia sa, "Rezervă", Harry îl critică în special pe fratele său mai mare, William, pe care îl descrie ca fiind irascibil, şi povesteşte despre suferinţa provocată de faptul că toată viaţa a fost "umbra (lui), dublura, planul B".

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri