Nicole Elkabbas
Actualitate

Nicole Elkabbas a mințit că are cancer și a strâns peste 50.000 de euro. / Foto: Profimedia

A mințit că are cancer și a strâns 52.000 de euro de la oamenii cu suflet. Ce a făcut de fapt cu banii și ce au decis autoritățile

Nicole Elkabbas, o femeie de 44 de ani, a mințit că are cancer și că are mare nevoie de bani pentru a-și plăti tratamentul. A inițiat o strângere de fonduri, în urma căreia s-au adunat 52.000 de euro, dar aceasta a folosit banii pentru a-și întreține un stil de viață extravagant.

Anul trecut, după ce s-a aflat de fapta ei, aceasta a fost condamnată la doi ani și nouă luni de închisoare pentru fraudă. Surprinzător este că a fost obligată să dea înapoi doar cinci lire sterline (aproape 6 euro), scrie Daily Mail.

Citește și: Vedeta BBC Deborah James s-a stins la 40 de ani din cauza unui cancer agresiv. Fanii au strâns milioane de lire sterline în memoria ei

Nicole, care este și mama unui copil, a pornit o strângere de fonduri pe GoFundMe, pentru a aduna bani, susținând că este bolnavă de cancer ovarian. Mai mult, a pus și o imagine cu ea pe patul de spital, pentru a fi credibilă, însă s-a aflat că era făcută după o operație la colecist care nu avea nicio legătură cu un posibil cancer.

Nicole Elkabbas
Nicole Elkabbas a folosit această imagine, surprinsă după o operație la colecist, pentru a susține că este bolnavă de cancer ovarian. / Foto: Profimedia

Femeia de 44 de ani a adunat peste 50.000 de euro, dar nefiind niciodată diagnosticată cu această boală grea, a folosit banii pentu vacanțe luxoase, shopping, restaurante, jocuri de noroc, ba chiar a dat și 4000 de euro pentru a privi un meci de fotbal dint-o lojă VIP.

Cum se află în imposibilitatea de a le da banii înapoi celor aproape 700 de persoane pe care le-a păcălit Nicole trebuie să înapoieze în mod simbolic cinci lire sterline. Surprinzător a fost ceea ce au descoperit investigatorii: că escrocheriile nu s-au oprit aici, aceasta adunând în conturi 360.000 de lire sterline din activități ilicite.

Citește și: Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, reacție neașteptată pe internet: ”Nu trebuie să gândim toți la fel!”

În 2020, aceasta a ajuns în tribunal. Atunci, a spus că este nevinovată, susținând că a crezut cu adevărat că are cancer. Anul trecut și-a primit sentința, doi ani și nouă luni de închisoare, acuzată că a creat în mod deliberat un scenariu care nu avea un corespondent în realitate, totul pentru a-și întreține viciul jocurilor de noroc. Elkabbas a mințit că a trecut printr-o operație dificilă, șase runde de chimioterapie și un tratament cu un medicament minune. A fost prinsă după ce oncologul pe care-l consultase a descoperit strângerea de fonduri online.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri