cover story Anca Dumitrescu (1)2
Actualitate

Anca Dumitrescu: Cred că orice lucru învățat te va ajuta la un moment dat în viață sau în profesie

Anca Dumitrescu: Cred că orice lucru învățat te va ajuta la un moment dat în viață sau în profesie

Anca Dumitrescu este unul dintre cei mai energici și zâmbitori oameni de televiziune. Se trezește atunci când mulți dintre noi abia ne întoarcem pe cealaltă parte, își bea cafeaua, apoi pleacă spre Digi24. Spune că energia vine în mod natural, de la telespectatori. În acest interviu, ea ne-a povestit despre cum face să fie fresh de fiecare dată și cum reușește să se împartă între jobul de la TV și cel de mămică.

Pe lângă jurnalism, ai studiat și economie. Cum crezi că te-au ajutat noțiunile economice în cariera de jurnalist?

Economia este unul dintre subiectele cu care mă întâlnesc zilnic în jurnale, așadar termenii învățați în facultate mi-au fost de mare ajutor în înțelegerea și redactarea ideilor. Cred, totodată, că orice lucru învățat te va ajuta la un moment dat în viață sau în profesie, chiar și indirect. 

Cum începe o dimineață tipică de lucru pentru tine? Ce faci prima dată după ce ajungi în redacție și cum reușești să fii atât de energică?

Dimineața începe cu o cafea și cu micul dejun acasă. În redacție citesc știrile pe care le am în ziua respectivă în jurnal, lămuresc unele subiecte împreună cu editorul nostru, discut despre modul în care aranjăm subiectele în jurnal împreună cu producătorul. Urmează machiajul  și, la urmă, zâmbetul de pe post. Energia vine în mod natural... Nu am o rețetă pentru asta, deși mi-aș dori ca ea să existe și să o aplic și după ora 9;00, când ies din emisie. Cred că toată energia zilei o consum în cele trei ore de emisie. 

În ultimii ani, nu am prins reacția lui Matei atunci când a găsit cadourile sub brad

Cu toții știm că ești mamă. Cum faci astfel încât să reușești să petreci îndeajuns de mult timp cu copilul tău? Cum se împacă timpul pe care trebuie să îl acorzi familiei cu cel alocat profesiei?

Cumva programul draconic cu trezit în miez de noapte este și cel care îmi dă ocazia să petrec timp suficient cu copilul. Termin emisiunea la ora la care el se trezește, motiv pentru care întreaga zi îi este apoi dedicată. Uneori, din cauza oboselii, îmi e mai greu să încep direct activitățile cu el, dar este un copil înțelegător și îmi oferă momentele de relaxare necesare.

Incompatibilitatea" despre care vorbești apare de sărbători. Să lucrezi în domeniul nostru înseamnă să îți asumi că nu ai liber în cele mai importante zile din an, în zilele pe care alții le dedică exclusiv familiei și copiilor. Încerc să găsesc varianta cea mai bună de fiecare dată, însă în ultimii ani, spre exemplu, nu am prins reacția lui Matei atunci când a găsit cadourile sub brad.

Pentru cei ce ne urmăresc ne adunăm fiecare gram de energie și zâmbim

 Știm că machiajul de TV e diferit de cel obișnuit. Povestește-ne dacă ai vreun ritual de întreținere a tenului care să ne ajute să fim fresh în fiecare zi.

Regula de bază pentru un ten sănătos este demachierea. Și, pe cât posibil, renunțarea la produsele de make-up atunci când situația nu o cere. Eu îmi curat tenul de fiecare dată după emisiune și nu mă machiez niciodată în timpul liber. Un al doilea aspect important este hidratarea corespunzătoare, care este un medicament pentru întreg organismul.

Ai vreun mesaj pentru cititoarele peroz.ro care își beau cafeaua cu ține, dimineața, la Digimatinal?

Le mulțumesc că ne sunt alături dimineața! Pentru cei ce ne urmăresc, ne adunăm fiecare gram de energie și zâmbim chiar și în cele mai grele zile. Le transmit să se bucure de fiecare zi, de fiecare moment, să își facă ordine în priorități la fel cum fac în casă, să se iubească și să acționeze astfel încât și cei din jur să le aprecieze în aceeași măsură.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri