Italy: Maurizio Gucci and his wife Patrizia Reggiani
Actualitate

Maurizio Gucci si sotia sa

Asasinarea lui Maurizio Gucci, cea mai mediatizată crimă din istoria modernă a Italiei. Ce face astăzi văduva criminală

Asasinarea lui Maurizio Gucci, în 1995, a fost una dintre cele mai mediatizate crime din istoria modernă a Italiei. Anchetatorii cazului s-au străduit doi ani dea în vileag persoana care a orchestrat crima, iar astăzi, 26 de ani mai târziu, drama regizorului Ridley Scott, „House of Gucci”, aduce în plin plan povestea tumultoasă a dinastiei Gucci.

Însă care este adevărul din spatele crimei care a șocat o lume întreagă?

Ziua asasinării lui Gucci

Tragedia s-a petrecut în primăvara anului 1995, când Maurizio Gucci părăsea apartamentul său din Milano pentru a merge la birou. Părea o zi obișnuită pentru omul de afaceri îmbrăcat la costum și încălțat cu faimoșii pantofi Gucci. Însă cu doar câteva momente înainte de a intra în clădirea unde lucra, a fost împuscat de trei ori în spate de o persoană necunoscutăfatal fiindu-i al patrulea glonț, în cap.

Se pare asasinul fusese unul plătit.

Maurizio Gucci Murder

Citeşte şi: Primele imagini cu Lady Gaga și Adam Driver, în „House of Gucci” de Ridley Scott. Artista americană, de nerecunoscut

Cine a orchestrat crima?

Persoana din spatele asasinatului a fost chiar Patrizia Reggiani, fosta soţie și mama copiilor victimei. Nemulțumită primea o asistenţă financiară de doar 900.000 de lire sterline pe an, în urma despărțirii lor, dar și îngrozită de perspectiva omul de afaceri s-ar putea recăsători, Patricia a angajat un asasin plătit.

Când Patrizia a fost găsită, în cele din urmă, vinovată de comiterea crimei, s-a zvonit că în magazinele Gucci din toată Italia atârnau simbolic seturi de cătuşe în vitrine. Întrebată de ce nu a comis singură crima, Patricia a răspuns fară pic de regret: "Vederea mea nu este foarte bună. Nu voiam ratez."

Retrospective of murdered fashion designer Maurizio Gucci, Italy - Oct 2009

VEZI SI: Povestea emoționantă din spatele succesului lui Lady Gaga

Ce a făcut Patrizia lui eliberarea din închisoare - a executat doar 16 ani

În timp ce pedeapsa i s-a redus la 26 de ani în urma apelului, ea a ajuns să facă doar 16 ani până la eventuala eliberare în octombrie 2014. În libertate, a continuat să atragă atenția plimbându-se prin Milano cu un papagal pe umăr. Un tribunal a decis că încă mai avea dreptul la 900.000 de lire sterline pe an din averea fostului său soț ucis și i s-au acordat 16 milioane de lire sterline pentru a acoperi perioada din închisoare.

Vezi si: Mărturisirile dramatice ale unei femei al cărei soț ducea o viață secretă: ”Am aflat că s-a însurat cu alta de pe Facebook!”

Acum, în vârstă de 72 de ani, își împarte casa cu papagalul și câinele și, în timp ce pretendenții au venit și au plecat, aceasta susține în mod uimitor că bărbatul pe care a ordonat să-l ucidă a fost singura ei iubire adevărată”.

Citește cum a început povestea de dragoste dintre Patrizia și Maurizio Gucci, cum a orchestrat crima, ce face acum "văduvă neagră" și cum arată în prezent pe www.filmnow.ro.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri