King Charles & Queen Camilla at Buckingham Palace Garden Party
Actualitate

Regele Charles III. Profimedia

Ce avere are regele Charles al III-lea. A devenit mult mai bogat decât a fost mama sa, regina Elisabeta a II-a

Averea personală a regelui Charles a crescut cu 10 milioane de lire sterline, până la 610 milioane de lire sterline, acesta devenind mult mai bogat decât a fost mama sa, regretata regină Elisabeta a II-a.

Monarhul, care a urcat pe tron în urmă cu mai puțin de doi ani, ocupă locul 258 în lista celor mai bogați 350 de oameni din Marea Britanie, față de poziția 263 în 2023.

Potrivit Sunday Times Rich List, suveranul a beneficiat de o creștere a valorii nete a proprietăților sale, arată Daily Mail. Moșiile private pe care le-a moștenit, Sandringham în Norfolk și Balmoral în Aberdeenshire, care au aparținut mamei sale, reprezintă mare parte din averea acestuia.

Doar bunurile personale au fost luate în calcul de cei de la The Sunday Times, fiind exclus patrimoniul pe care acesta îl deţine în calitate de monarh, cum ar fi ducatul de Lancaster şi Crown Estate.

Astfel, averea estimată a regelui Charles, (moșteniri, proprietăți, investiții) o depășește pe cea a Elisabetei a II-a care ar fi fost de 370 de milioane de lire sterline în 2022.

Camilla Parker Bowles are doi copii, iar fiica îi seamănă perfect. Cum arată Laura la 45 ani

Sunt 165 de miliardari în Regatul Unit

Conform Sunday Times Rich List, Regatul Unit are 165 de miliardari, cu şase mai puţini decât anul trecut şi cu 12 mai puţini decât recordul de 177 de miliardari din 2022, un fapt care i-a determinat pe jurnaliştii de la această publicaţie britanică să afirme că „din câte se pare (...) bogaţii lumii încep să plece din ţară”.

Printre motivele evocate de Sunday Times se numără nivelul de impozitare care a crescut în ultimii ani şi strălucirea pierdută a Bursei din Londra, care atrage mai puţine capitaluri.

Averea combinată a celor mai bogate 350 de persoane din Regatul Unit a scăzut şi ea uşor, de la 796,5 miliarde de lire sterline (929 miliarde de euro) la 795,3 miliarde de lire sterline (927,7 miliarde de euro), din cauza creşterii ratelor dobânzilor, a inflaţiei şi a încetinirii economiei.

În fruntea clasamentului se situează în continuare familia lui Gopi Hinduja, proprietara unui conglomerat în finanţe, energie şi high-tech, cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline.

Pe locul al doilea s-a clasat Leonard Blavatnick, cu 29,2 miliarde de lire sterline, care controlează Warner Music Group şi platforma muzicală Deezer. Podiumul este completat, pe poziţia a treia, de familia lui Simon şi David Reuben, cu o avere de 24,9 miliarde de lire sterline.

Rishi Sunak, actualul prim-ministru britanic, fost bancher, şi soţia lui, Akshata Murty, moştenitoarea fondatorului gigantului indian din sectorul tehnologiilor Infosys, ocupă cel de-al 245-lea loc de pe această listă, cu o avere de 651 de milioane de lire sterline, arată Agerpres.

Regele Charles, diagnosticat cu cancer

La începutul anului, regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, descoperită în timpul unei operaţii de prostată la care a fost supus.

„În cursul recentei intervenţii în spital la care a fost supus regele pentru o hipertrofie benignă de prostată, s-a constatat o problemă distinctă" şi "teste ulterioare au identificat o formă de cancer”, s-a arătat în comunicatul palatului Buckingham.

Cu ce efect secundar s-a ales regele Charles după tratamentul contra cancerului. Tocmai i-a oferit prințului William un rol important

Charles, care a devenit rege în septembrie 2022 după moartea mamei sale regina Elisabeta, este „pe deplin pozitiv” în ceea ce priveşte tratamentul său. Acesta și-a și reluat recent îndatoririle public, după o pauză impusă de medici.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri