Dieta pe care o urmează Demi Moore
Actualitate

Dieta pe care o urmează Demi Moore / Credit foto: Profimedia Images, Shutterstock

Ce este dieta cu alimente crude, care o ajută pe Demi Moore să se mențină în formă. Beneficiile pe care le are pentru sănătate

Demi Moore, actrița în vârstă de 60 de ani, reușește să se mențină într-o formă fizică de invidiat, iar unul dintre secretele ei este, fără doar și poate, alimentația, mai exact - dieta cu alimente crude.

În vârstă de 60 de ani, actrița a recunoscut, în repetate rânduri, că reușește să se mențină într-o formă de invidiat grație dietei pe care o urmează de ani la rând. Mai exact, ea a adoptat dieta crudă, care constă în consumul de alimente proaspete, negătite și care se bucură de aprecierea multor persoane în ultimii ani.

Citește și: Fata lui tata. Cât de mult seamănă Rumer cu Bruce Willis. Fiica starului din „Greu de ucis”, fotografiată în cei mai scurți pantaloni

Demi Moore

Consumul de alimente crude are numeroase beneficii pentru sănătate, potrivit unor studii de specialitate, inclusiv pierderea în greutate. Există, însă, și efecte adverse, în cazul unor persoane.

Healthy,Food,Clean,Eating,Selection:,Fruit,,Vegetable,,Seeds,,Superfood,,Cereal,
Legume, fructe. Shutterstock

Ce este dieta bazată pe alimente crude

Dieta cu alimente crude se bazează pe consumul de alimente crude, fără a fi procesate. Ce înseamnă mai exact aliment crud? Unul care nu a fost încălzit la o temperatură mai mare de 40-48°C. De asemenea, nu trebuie să fie rafinat, pasteurizat sau prelucrat în vreun fel. Sunt recomandate, în schimb, smoothie-urile, sucurile, dar și alimentele deshidratate ori încolțite.

Citește și: Întinerește pe zi ce trece. Demi Moore a impresionat la un eveniment monden cu alegerea vestimentară și chipul lipsit de riduri

Ca și dieta vegană, aceasta se bazează pe consumul de legume, fructe, nuci și semințe, precum și verdețuri. Alte persoane pot alege să consume și ouă crude sau produse lactate. Mai puțin frecvent, ele pot consuma și pește sau carne crudă.

Adepții acestei diete susțin că aceasta oferă toate vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie pentru a funcționa optim. Ei sunt de părere că, prin gătire, ele își pierd enzimele naturale, fiind redus sau chiar distrus conținutul de nutrimente.

Care sunt beneficiile dietei cu alimente crude

Printre beneficiile acestei diete se numără pierderea în greutate, îmbunătățirea vitalității și a creșterii de energie, precum și reducerea riscului de apariție a bolilor cronice.

Totodată, includerea unei cantități mari de legume și fructe ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Această dietă este săracă în sodiu, fapt pentru care poate ajuta la reducerea riscului de infarct, osteoporoză, cancer de stomac și boli de inimă. Totodată, pierderea în greutate poate preveni apariția diabetului de tip doi, conform Webmd.com.

De cealaltă parte, însă, un dezavantaj al acestei diete este faptul că trebuie să-ți pregătești pachete mereu, indiferent că mergi la sală sau ai diferite întâlniri.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri