surori gemene
Actualitate

Kayla și Kellie Bingham au primit daune de un milion și jumătate de dolari după ce au fost acuzate că au trișat la un examen. / Foto: Facebook

Daune substanțiale primite de niște surori gemene acuzate că au trișat la un examen. Au renunțat la Medicină din cauza scandalului

Kayla și Kellie Bingham, surori gemene și foste studente la o facultate de Medicină din Carolina de Sud, au primit daune de 1,5 milioane de dolari, după ce acum câțiva ani au fost acuzate că au trișat la un examen.

Profesorii au crezut că cele două surori au colaborat pentru a-și transmite răspunsurile la chestionar prin înclinări ale capului și alte semnale știute doar de ele. De-a lungul vieții, acestea au obținut deseori note similare la teste. Kayla și Kellie au renunțat la visul lor de a deveni medici din cauză că reputația le-a fost stricată de acuzațiile de fraudare a examenului. De aceea, au dat în judecată facultatea și au avut de partea lor doi profesori care le-au susținut afirmația că sunt predispuse genetice să se poarte la fel.

Citește și: „Cele mai frumoase gemene din lume” au împlinit anul acesta 12 ani. Ce fac azi puștoaicele care au cucerit internetul cu imaginea lor

Un tribunal le-a acordat surorilor daune de un milion și jumătate de dolari, ajungând la concluzia că răspunsurile lor la test au fost exact la fel pentru că mințile lor sunt conectate într-un mod aparte specific gemenilor identici, scrie Daily Mail.

Gemene au renunțat la visul de a fi medici 

În 2016, Kayla și Kellie, astăzi în vârstă de 30 de ani, s-au înscris la Medicină pentru a-și transforma în realitate visul de a deveni medici. Acum, șase ani mai târziu, femeile au fost compensate pentru că reputația le-a fost vătămată și dorința distrusă.

Citește și: O mamă și fiicele ei gemene au făcut furori pe rețelele sociale datorită felului în care arată: ”Semănați atât de mult!”

Un profesor care le-a predat celor două în liceu a observat similaritățile în felul în care gândesc și a povestit pe larg despre acest lucru într-o scrisoare adresată instanței. Acesta a arătat că fetele au avut exact aceleași răspunsuri la un test dat în prezența lui, în liceu, deși au stat la capetele opuse ale clasei.

Un psiholog și genetician comportamental specializat în studiul gemenilor a fost tot de partea surorilor, susținând că ar fi fost anormal să nu aibă răspunsuri similare prin prisma felului în care sunt construite."Sunt predispuse genetice să se comporte exact la fel. Au fost crescute în același mediu și sunt niște parteneri naturali", a transmis psihologul în fața juriului care a obligat facultatea să le ofere femeilor daune substanțiale.

Foto: Facebook

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri