Kate Middleton și regele Charles
Actualitate

Kate Middleton și regele Charles / Profimedia Images

De ce a dezvăluit regele Charles boala de care suferă, dar Kate Middleton, nu. Suveranul a fost internat în urmă cu câteva ore

Oameni din toate colțurile lumii așteaptă vești despre starea de sănătate a lui Kate Middleton și a regelui Charles, care traversează o perioadă delicată, fiind internați în spital. Deși anunțurile privind problemele de sănătate cu care se confruntă au fost făcute în decurs de câteva ore, membrii familiei regale au gestionat complet diferit situația, în cazul suveranului alegând să dezvăluie diagnosticul.

În urmă cu aproape zece zile, Palatul Kensington a dezvăluit că prințesa de Wales a fost supusă unei intervenții abdominale, în urma căreia va rămâne internată pentru 10-14 zile.

Citește și: Viața lui Kate Middleton înainte să se căsătorească cu prințul William. Fotografii vechi cu prințesa, virale pe TikTok

Câteva ore mai târziu, a ieșit la iveală faptul că regele Charles va fi internat într-un spital pentru o intervenție chirurgicală de prostată. Întrebarea care se află pe buzele multor oameni este, însă, următoarea: de ce în cazul monarhului de 75 de ani au dezvăluit diagnosticul, în timp ce în cazul lui Kate, nu?

Potrivit unei surse care a fost citată de jurnaliștii de la People, "a fost rezonabil" pentru Charles "să fie mai deschis în privința asta, întrucât oamenii s-ar fi putut gândi la ce este mai rău.

Ca rege în funcție, sănătatea lui Charles este de interes public pentru cetățeni, iar decizia de a împărtăși diagnosticul primit a stârnit un interes crescut. interes crescut față de boală.

Citește și: Kate Middleton, ținta comentariilor dure pe internet. Cum a reușit prințesa de Wales să-i enerveze pe britanici: „E absurd ce face”

Kate, în vârstă de 42 de ani, foarte populară în rândul publicului britanic, a cerut atunci ca oamenii să-i respecte dreptul la intimitate și dorința de a păstra o normalitate pentru copiii ei pe cât posibil. Totodată, ea „a vrut să-şi ceară scuze (...) pentru faptul că trebuie să-şi amâne viitoarele angajamente. Ea spera să poată recupera cât mai multe, cât mai curând posibil", anunța Palatul Kensington.

Nu s-a oferit nicio explicaţie cu privire la motivele acestei spitalizări, dar, potrivit mass-media britanice, Kate, a cărei ultimă apariţie publică a fost de Crăciun, nu suferă de cancer.

 

Regele Charles a fost internat în același spital în care se află Kate Middleton

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost internat vineri la un spital pentru a fi operat de o hipertrofie benignă de prostată, anunţă vineri într-un comunicat Palatul Buckingham, relatează AFP.

”Regele a fost internat în această (vineri) dimineaţa la un spital londonez în vederea unui tratament programat. Majestatea Sa ţine să le mulţumească tuturor celor care i-au făcut urări în săptămâna care a trecut şi se bucură să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra sensibilizării faţă de sănătatea publică”, subliniază palatul, potrivit News.ro.

Prințul William și Regele Charles/ Profimedia

Regele a fost văzut vineri intrând în London Clinic, împreună cu regina Camilla.

Prinţesa Kate, soţia prinţului William, se reface, în prezent, după o operaţie abdominală anunţată săptămâna trecută.

Presa britanică scrie că regele a vizitat-o pe Kate înainte de să fie operat.

Această comunicare despre starea sănătăţii regelui - neobişnuită din partea monarhiei - are scopul să încurajeze depistarea acestei patologii, foarte frecventă la bărbaţii de o anumită vârstă şi în general lipsită de gravitate.

În lipsa unui tratament, ea poate antrena o deteriorare treptată a funcţionării vezicii urinare şi infecţii urinare.

Citește și: Cum au reacționat Kate Middleton și prințul William după ce fotografia anuală de Crăciun a fost un eșec total: „Sunt șocați!”

Acest demers a fost încununat cu succes, iar în 48 de ore site-ul serviciului britanic public de sănătate NHS a fost vizitat de 26.000 de ori, faţă de o medie de 1.400 de vizite în zilele precedente.

Suveranul britanic are un program foarte încărcat - inaugurări, asociaţii de caritate sau vizite diplomatice în Germania, Franţa, Kenya, COP23 sau primirea unor lideri străini -, după decesul lui Elizabeth a II-a la 8 septembrie 2022.

Regina Camilla, soţia lui Charles s-a arătat liniştitoare săptămâna trecută, anunţând că regele ”este bine” înainte de operaţie.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri