Raluca Ada Popa
Actualitate

Raluca Ada Popa, românca genială care și-a făcut un nume în America. / Foto: Facebook

Ea e românca de 33 de ani, care e un geniu al informaticii. Are un post pe viață de profesor universitar și e antreprenoare de succes

Raluca Ada Popa este românca sinonimă cu o poveste de succes. La doar 33 de ani, aceasta a adunat în tolbă o mulțime de reușite profesionale. A absolvit prestigioasa Universitate MIT din SUA, iar acum predă în aceeași țară, la cea mai bună facultate de informatică din lume, cea de la Universitatea Berkley. În plus, și-a deschis și două firme ce vizează securitatea datelor.

Raluca a primit deja titlul de cel mai bun student la informatică din lume, a fost pe lista tinerilor geniali sub 35 de ani și i-a fost oferit un job pe viață la Universitatea Berkley, acolo unde predă cursuri inclusiv la doctorat. Este și antreprenoare, având două firme ce oferă servicii de protejare a datelor: un serviciu de cloud confindețial, în care clienților le sunt protejate informațiile de un mecanism de criptare, dar și un altul care se bazează tot pe securitate, însă nu face calcule pe date confidențiale, ci protejează e-mailurile, documentele și site-urile firmelor.

Citește și: Regina Rania a Iordaniei, poveste de viață fascinantă. Fosta IT-istă s-a logodit cu Abdullah la două luni de la prima întâlnire

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un interviu pentru Adevărul de Weekend, Raluca Popa a mărturisit că în portofoliul de clienți se numără Departamentul de Apărare al SUA, Google, bănci din SUA și Canada, dar și una din China. Mai mult, aceasta și-ar dori să investească și în România, unde să înființeze firme asemănătoare cu cele pe care le are în SUA. Principalele orașe pe care le vizează sunt Cluj, Sibiu și București.

Raluca Ada Popa, împlinită și pe plan personal

Citește și: Are doar 10 ani și propria afacere. Povestea unei fetițe care ar putea să nu muncească o zi din viața ei de adult

Dacă în domeniul său excelează, iată că și în viața personală, Raluca este fericită. A devenit mamă de două luni, iar pe fetița ei a botezat-o Ada, nume pe care ea și soțul ei l-au ales cu dublă însemnătate: pentru că este al doilea ei prenume, dar și pentru că "Ada Lovelace a fost primul programator. Adică primul programator din lume a fost o femeie. Este fiica lui George Byron, care a făcut primul calculator şi care făcea doar calcule matematice, chestii foarte simple. Ada Lovelace e foarte cunoscută. Soţul a propus să o numim Ada, numele merge şi în România, şi în America, nu e nici foarte comun, deci îndeplineşte toate dorinţele".

Din fericire, Raluca are parte de ajutorul mamei sale, care-i face astfel mai ușoară misiunea de a fi părinte, profesoară și antreprenoare în același timp. "A venit mama mea din România, ea mă ajută. Apoi, după câteva luni, îmi voi relua aproape toate treburile. Nu voi mai preda în acest an universitar, deşi am făcut-o până în luna a opta de sarcină. O parte din muncă o pot face oricum şi de acasă, online", a mai declarat Raluca Ada Popa pentru Adevărul de Weekend.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri