27th Annual Critics Choice Awards - Show
Actualitate

Jimmy Kimmel. Getty Images

Fiul lui Jimmy Kimmel, a treia operație pe cord deschis, la doar 7 ani. Dezvăluirile chirurgului care a coordonat intervențiile

Billy, fiul în vârstă de 7 ani al cunoscutului prezentator și comediant american Jimmy Kimmel, a suferit a treia operație pe cord deschis luna trecută. Chirurgul principal care a coordonat și efectuat toate cele trei intervenții chirurgicale, la Spitalul de Copii din Los Angeles, a făcut declarații despre afecțiunea cardiacă a băiețelului și despre recuperarea acestuia, după ce Kimmel și-a dat acordul ca acesta să vorbească pe marginea acestui subiect atât de delicat, arată ABC News.

Într-un interviu pentru „Good Morning America”, doctorul Vaughn A. Starnes a povestit că Jimmy Kimmel și soția sa, Molly McNearney, nu au știut despre afecțiunea cardiacă a fiului lor decât la scurt timp după ce acesta s-a născut. 

„I-a luat prin surprindere”, a explicat Starnes. „Au crezut că Billy este perfect normal și a fost până la două sau trei ore după naștere. Atunci asistenta a observat că bebelușul devine oarecum albastru și a tras semnalul de alarmă”.

El a adăugat că o astfel de experiență „trebuie să fie cea mai înfricoșătoare, cea mai cumplită prin care poate trece un părinte.”

Billy Kimmel suferă de o afecțiune cardiacă congenitală numită Tetralogia Fallot, care determină scăderea oxigenării sângelui, provocând cianoză tegumentară. Aceasta implică de obicei intervenția chirurgicală pentru a îmbunătăți circulația sângelui și nivelul de oxigen. Starnes a remarcat că cel mic „avea o formă foarte severă” a bolii.

Luna trecută, Jimmy Kimmel a oferit o actualizare privind starea de sănătate a lui Billy, după ce puștiul a fost supus celei de-a treia operații pe cord deschis. Vedeta americană a mulțumit echipei medicale care s-a ocupat de fiul său. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cea mai recentă procedură a fost necesară pentru a introduce o valvă care l-ar putea ajuta pe Billy să trăiască normal, dar tot a venit cu riscuri. Operația a fost însă un succes.

Starnes a povestit că „Jimmy a fost foarte afectat. Și Molly [McNearney], evident, dar ea a reușit cumva să-și controleze mai bine emoțiile”.

Când Billy s-a întors acasă săptămâna trecută, Kimmel a postat un video cu cel mic în bucătărie, jucându-se, fiind foarte activ.

Întrebat dacă a fost surprins de cât de rapid s-a recuperat copilul, medicul a spus: „Puțin, da. Am știut după ce am pus valva acolo că situația se va îmbunătăți. Nu mă așteptam să se îmbunătățească atât de repede”, a mărturisit el.

Starnes a vorbit și despre sentimentul care-l încearcă după ce vede un astfel de progres la un copil, în urma unei intervenții atât de dificile:

„Este cea mai mare bucurie pe care o am”, a spus el. „După 30 de ani... asta nu se schimbă niciodată”.

Citește și: Cât de mare a crescut fiica lui David Beckham. Harper este mândria tatălui ei. Imaginile care i-au topit pe fani

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri