Regele Charles și regina Camilla
Actualitate

Regele Charles și regina Camilla / Foto: Profimedia

În absenţa regelui Charles al III-lea, regina Camilla devine tot mai vizibilă. Cine este cel mai popular membru activ al familiei

În absenţa regelui Charles al III-lea, aflat în convalescenţă, a fiului lui cel mare, prinţul William, şi a nurorii sale, Kate Middleton, de asemenea în convalescenţă, sarcina de a reprezenta monarhia britanică în public cade în mare parte pe umerii reginei Camilla pentru o perioadă nedeterminată.

Problemele de sănătate ale regelui Charles al III-lea şi ale prinţesei de Wales aproape au înjumătăţit cercul membrilor activi din familia regală: Camilla, în vârstă de 76 de ani şi moderat de populară, prinţesa Anne, în vârstă de 73 de ani, şi prinţul Edward, în vârstă de 59 de ani şi totodată fratele cel mai tânăr al suveranului, au devenit temporar personalităţile publice ale familiei regale britanice.

Prinţul William, în vârstă de 41 de ani, moştenitorul coroanei, a anunţat că îşi suspendă activităţile, pentru a se asigura că soţia lui, Kate, se recuperează cu bine după operaţia ei abdominală. Prinţesa de Wales a revenit luni la reşedinţa sa din Windsor, în vestul Londrei, unde cuplul princiar locuieşte alături de cei trei copii ai lor - George, Charlotte şi Louis.

Prinţesa Catherine, în vârstă de 42 de ani şi extrem de populară, nu a mai fost văzută în public de la Crăciun, iar convalescenţa sa, după o operaţie abdominală şi 13 zile de spitalizare la London Clinic, promite să fie destul de lungă.

"Este improbabil", potrivit Palatului Kensington, ca ea să îşi reia activităţile publice înainte de Paştele catolic, în pofida unor "progrese bune" ale stării sale de sănătate. Motivele operaţiei la care a fost supusă pe 16 ianuarie rămân învăluite în mister, însă afecţiunea prinţesei Kate nu este de natură canceroasă, a dezvăluit presa britanică.

Noi dezvăluiri despre Kate Middleton, după ce a fost supusă unei operații abdominale: „Viața ei a fost în pericol!”

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, operat din cauza unei hipertrofii benigne de prostată în aceeaşi clinică din Londra, din care a ieşit zâmbitor luni după trei nopţi petrecute acolo, a anunţat, de asemenea, că şi-a amânat anumite angajamente oficiale "pentru a putea să recupereze într-un cadru privat". Convalescenţa sa ar putea dura până la o lună, potrivit unor companii mass-media din Regatul Unit.

Pe de altă parte, regina Camilla, care l-a însoţit în ziua în care suveranul a fost spitalizat, rupând astfel tradiţia secretomaniei ce domnea în trecut în jurul stării de sănătate a monarhului, are un program încărcat.

Ea şi-a vizitat soţul în toate zilele petrecute de acesta la spital, uneori chiar şi de două ori pe zi.

Marţi, regina Camilla a participat la o recepţie la Castelul Windsor, organizată pentru scriitorii, ilustratorii şi legătorii de cărţi miniaturale expuse într-o bibliotecă de mici dimensiuni alături de Casa de Păpuşi a reginei Mary, cu ocazia celebrării centenarului acesteia.

Regina Camilla are prevăzute alte trei deplasări în această săptămână, dintre care două în afara Londrei.

Viața lui Kate Middleton înainte să se căsătorească cu prințul William. Fotografii vechi cu prințesa, virale pe TikTok

Cerc restrâns

Prinţul Edward a petrecut patru zile săptămână trecută pe insula Sfânta Elena, în largul Atlanticului de Sud, la aproape 2.000 de kilometri de coastele Angolei. Acolo, prinţul britanic a inaugurat un aeroport internaţional, a plantat un copac şi a participat la un eveniment dedicat unei ţestoase în vârstă de 191 de ani. Soţia lui, Sophie, rămasă la Londra, a participat şi ea la mai multe angajamente. Însă acest cuplu princiar interesează destul de puţin opinia publică din Marea Britanie.

Prinţesa Anne este mult mai populară, dar activităţile ei sunt destul de rar prezentate pe larg în mass-media.

Săptămâna trecută, ea a vizitat o închisoare din Norfolk şi a inaugurat noile stabilimente ale unei asociaţii de iahting din acelaşi oraş. Prinţesa Anne l-a reprezentat, de asemenea, pe regele Charles al III-lea la o ceremonie de înmânare a unor distincţii la Castelul Windsor.

În contextul în care tinerii sunt tot mai puţin interesaţi de monarhia britanică, absenţa prinţului William şi a prinţesei Catherine - care apare cu regularitate în numeroase reviste internaţionale - privează familia regală de cuplul ei vedetă.

William şi Kate erau aşteptaţi să participe în februarie la gala premiilor BAFTA, iar o călătorie a lor la Roma a fost, de asemenea, evocată.

Prinţul William este cel mai popular membru activ al familiei regale

Prinţul William este cel mai popular membru activ al familiei regale, cu 68% de opinii favorabile, potrivit unui sondaj realizat recent de YouGov, devansându-le pe prinţesa Anne, cu 67% opinii favorabile, şi prinţesa Kate, cu 63% opinii favorabile. Regele Charles al III-lea se află pe locul al şaselea, cu 51%, iar fratele său Edward are 42% , în timp ce regina Camilla a înregistrat un scor de popularitate de 41%.

Prince of Wales Homewards initiative, Bournemouth, UK - 07 Sep 2023
Prințul William. Profimedia

Cercul membrilor activi din familia regală britanică s-a restrâns în ultimii ani după plecarea prinţului Harry şi a soţiei sale, Meghan, în Statele Unite şi după retragerea din viaţa publică a prinţului Andrew în urma unui scandal sexual.

Din rândul membrilor activi mai fac parte ducele şi ducesa de Gloucester, în vârstă de 79 de ani, respectiv de 77 de ani, prinţesa Alexandra, în vârstă de 87 de ani, şi ducele de Kent, în vârstă de 88 de ani.

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri