linda (8)
Actualitate

Linda Evangelista. Sursa foto: Profimedia

Linda Evangelista, la Săptămâna Modei de la Paris, la trei ani de când dezvăluia că a fost „desfigurată” de o procedură estetică

Linda Evangelista a arătat șic la Săptămâna Modei de la Paris. Supermodelul anilor 90 a participat la show-ul gândit de Anthony Vaccarello, designerul casei de modă Yves Saint Laurent, iar apariția ei vine după ce anterior a dezvăluit că „nu se mai simte vinovată” din cauza procedurii estetice din 2016, despre care a afirmat că a „desfigurat-o” şi i-a afectat grav cariera. 

Linda a îmbrăcat un blazer negru supradimensionat, cu revere dramatice, la care a asortat un top transparent, dres negru și pantofi cu toc delicat. Ca accesorii a folosit un clutch negru, cercei simpli din aur și o pereche de ochelari de soare.

Designerul casei de modă Saint Laurent, Anthony Vaccarello, a impresionat cu noile sale creații.

Paris Fashion Week se încheie pe 5 martie, Chanel, Hermes, Balenciaga și Louis Vuitton, numărându-se printre celelalte branduri celebre care-și vor expune noile ținute gândite pentru următorul sezon.

Dramele din viața supermodelului Linda Evangelista. Procedura estetică ce i-a afectat imaginea și cariera, dar și lupta dură pe care a dus-o cu cancerul

Într-o discuție cu cei de la Times, Linda a povestit despre dramele din viața sa. Ea a remarcat că obișnuia să se distreze tot timpul și să râdă mereu, înainte de procedura estetică despre care ea a afirmat că a „desfigurat-o” şi i-a afectat grav cariera. 

Potrivit Times, a fost fiul ei, Augie, cel care a determinat-o să se întoarcă la terapie și să găsească soluții pentru a depăși situația în care se afla.

„Îmi plăcea să defilez pe podium. Apoi am ajuns să mă tem să nu mă întâlnesc cu cineva cunoscut. Nu mai puteam trăi aşa, să mă ascund şi să mă ruşinez. Pur şi simplu nu mai puteam trăi cu această durere. Așa că, în sfârşit, am ales să vorbesc", a mărturisit ea.

Fostul supermodel a cerut despăgubiri în valoare de 50 de milioane de dolari de la compania responsabilă de respectivul tratament, într-o plângere depusă la tribunalul federal din New York.

Linda Evangelista a anunțat în 2021 că a fost „desfigurată iremediabil” de o intervenție estetică ce nu a avut rezultatul scontat, în urmă cu cinci ani. Ea a afirmat că procedura de înlăturare a grăsimii, numită CoolSculpting, dezvoltată de compania Zeltiq, a avut efectul opus celui aşteptat: în loc de o reducere a masei grase, a produs o multiplicare a celulelor adipoase, modificându-i astfel înfăţişarea.

Fostul model canadian a povestit atunci că a dezvoltat un efect secundar foarte rar al tratamentului de criolipoliză: „Am dezvoltat hiperplazie adipoasă paradoxală (PAH), un risc care nu mi-a fost adus la cunoştinţă înainte de proceduri. PAH nu doar că mi-a distrus mijloacele de trai, ci m-a aruncat într-o spirală de depresie îndelungată, de tristeţe profundă şi de cele mai profunde sentimente de dispreţ faţă de propria persoană”, a explicat ea.

În urma acestui incident, a rămas „şomeră şi incapabilă să câştige venituri ca model”, după cum a precizat în documentele de la tribunal. Linda a fost unul dintre cel mai bine plătite supermodele ale anilor '90, alături de vedete precum Naomi Campbell şi Claudia Schiffer.

Ea afirmat în 2021 că nu a mai avut „niciun venit din meseria de model din 2016”, în afară de plata pentru o campanie anterioară acelei date, şi a trebuit să renunţe la angajamentele care îi impuneau să apară în public. 

Nu a fost singura dramă prin care Linda a trecut în ultimii ani. Pe lângă procedura estetică ce i-a transformat chipul, ea a înfruntat și cancerul, suferind o dublă masectomie în 2018, urmată de radioterapie. 

Linda Evangelista, diagnosticată cu cancer mamar: ”Știu că sunt cu un picior în mormânt, dar mă bucur că trăiesc!”

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri