Lisa Sheppard
Actualitate

Lisa Sheppard, criticată după ce a ales să fie inginer

Mărturisirile inedite ale unei tinere care a ales o ”meserie de bărbați”: ”Oamenii îmi spun că sunt prea frumoasă ca să fac asta!”

Lisa Sheppard, o tânără care trăiește într-un orășel din Anglia, a fost criticată pentru jobul pe care-l are, mulți considerând că este mai potrivit bărbaților.

”Nu poți să faci munca bărbaților, ești prea frumoasă pentru asta.”, ”Ar trebui să fii acasă, să faci curat și să gătești”. Acestea au fost doar câteva dintre comentariile pe care Lisa le-a auzit în timp ce muncea.

Tânăra în vârstă de 29 de ani s-a specializat de curând ca inginer de gaze naturale, după patru ani de studii. Înainte de a-și dori o schimbare în plan profesional, tânăra a lucrat ca asistent dentar.

Tânăra a lucrat în acest domeniu timp de șase ani, iar la vârsta de 25 de ani, ea a decis că a sosit momentul să facă o schimbare.

Citește și: Fiica lui Paul Walker, debut la Săptămâna Modei de la Paris. A defilat pentru una dintre cele mai mari case de modă din lume

Când am terminat școala, habar n-aveam ce-mi doresc să fac. Știam doar că vreau ceva practic, ca să nu fiu blocată într-un birou. Am ales să fiu asistent dentar, însă după un timp am simțit că am nevoie de o schimbare. Am văzut un curs de inginerie în gaze naturale și am decis să aplic. Nu aveam ce să pierd. Am avut noroc și am primit jobul.”, a povestit tânăra, potrivit Metro.co.uk. 

”Am știut de la început că nu sunt multe femei în acest domeniu, dar nu m-a deranjat. Mă înțeleg bine cu bărbații și am fost genul care a avut mereu mai mulți bărbați în școală.”, a povestit tânăra.

”Oamenii sunt surprinși când le spun cu ce mă ocup. Vreau să distrug stereotipurile, să aduc cât mai multe femei în domeniu. Tocmai de aceea mi-am făcut un cont pe Instagram, unde promovez ceea ce fac.”, a mai explicat ea.

Citește și: Ele sunt surorile care fac furori pe rețelele sociale. Fanii, uimiți de felul în care arată: ”Ele sunt noile Kim Kardashian și Kylie!”

De asemenea, tânăra a dezvăluit că a fost criticată frecvent pentru meseria pe care o are.

”Mulți mă privesc de parcă ar spune că nu știu ce am de făcut. Dar nu-mi pasă deloc, doar pentru că sunt inginer de gaze naturale nu înseamnă că mi-am pierdut feminitatea. Ador să-mi pun o rochie și să port pantofi cu tocuri înalte, să mă machiez și să ies cu prietenii.”, a mai povestit tânăra.

Credit foto: Captură Metro.co.uk

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri