Nuanța de ruj a Reginei Elisabeta este un secret bine păzit/ Profimedia
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a a trăit până la 96 de ani. / Foto: Profimedia

Mesajul unui fetițe, depus printre florile lăsate pentru Elisabeta a II-a, a devenit viral: "Dacă vedeți o femeie creață, e străbunica"

Mii de scrisori emoționante și bilețele cu mulțumiri sau omagii de suflet s-au strâns în locurile unde britanicii au lăsat flori în memoria reginei lor, Elisabeta a II-a. Zone emblematice din Londra, dar și din restul Regatului Unit s-au transformat în adevărate covoare de flori și locuri de procesiune și de aducere aminte.

Lacrimile și figurile sumbre nu au lipsit în zilele care au trecut de la anunțul morții Elisabetei a II-a. De altfel, și mesajele pline de emoție, precum și desenele făcute de copii au împânzit aceste zone. Copiii, în inocența lor, au așternut cuvinte care mai de care mai emoționante și sincere. Așa a făcut și o fetiță de doar opt ani, care i-a mulțumit Reginei și i-a scris despre străbunica ei, recent decedată, de care îi este tare dor.

Citește și:Meghan Markle și Kate Middleton, gesturi subtile care arată aprecierea față de Regină. Prințesa de Wales nu a uitat nici de Lady Di

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Acum câteva zile, mama mi-a spus că sunteți foarte bolnavă, iar câteva ore mai târziu, mi-a adus trista veste că ați murit. Sunt recunoscătoare pentru tot ce ați făcut din postura de lider puternic. Sper că vă veți reuni cu prințul Philip, iar dacă vedeți o femeie cu păr scurt și creț, numele ei este Dede și este străbunica mea. Mulțumesc pentru tot, te iubesc. Georgie May", a fost mesajul unei fetițe de opt ani și câteva luni, pus alături de un buchet de flori și de o poză în care străbunica ei ține în mâini un portret al reginei Elisabeta a II-a.

Citește și: Prințesa Anne, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a, alături de suverană în ultimele 24 de ore de viață. A vegheat la căpătâiul mamei

Zeci de mii de oameni, la coadă pentru a-și lua adio de la regina Elisabeta a II-a

De când sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Westminster Hall, o coadă de zeci de mii de persoane s-a format. Britanicii își doresc să-și ia rămas bun de la cea care a stat pe tronul Regatului 70 de ani, devenit cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Aceasta a devenit iubită și respectată și dincolo de granițe.

Mulţi dintre oameni au stat la coadă în timpul nopţii pentru a avea şansa să treacă pe lângă sicriul cu rămăşitele pământeşti ale suveranei britanice, depus miercuri după-amiază, 14 septembrie, la Palatul Westminster, la sfârşitul unei procesiuni emoţionante ce a început de la poarta Palatului Buckingham. La ora 08:00, joi dimineaţa, 15 septembrie, coada se întindea pe aproximativ 4 kilometri şi ajungea până la Borough Market.

Elisabeta a II-a a declarat iubire și credință veșnică Monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat. Regina s-a stins în 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Citește și:Prințul Harry împlinește 38 de ani, dar ziua lui de naștere e ”umbrită” de moartea bunicii sale. Ce mesaj i-a transmis anul trecut

Foto: Profimedia

 

 

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri