printesa anne si regina elisabeta a II-a
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a și prințesa Anne au avut o relație foarte apropiată. / Foto: Profimedia

Prințesa Anne, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a, alături de suverană în ultimele 24 de ore de viață. A vegheat la căpătâiul mamei

Prințesa Anne a emis primul comunicat oficial după moartea mamei sale. Prințesa de 72 de ani este unica fiică a reginei Elisabeta a II-a și a prințului Philip. Aceasta a confirmat că a fost alături de mama ei în ultimele ore de viață ale suveranei.

În aceste prime zile de după moartea reginei Elisabeta a II-a, fiica ei, Anne, a ieșit în evidență prin devotamentul afișat față de suverană și față de Regat. Prințesa a spus că a fost "o onoare și un privilegiu" să-și conducă mama în ultima ei călătorie din Scoția spre Londra.

Citește și: Prințesa Anne, moment istoric la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. Este prima femeie din familia regală care se alătură tradiției

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prințesa Anne, alături de regina Elisabeta a II-a în ultimele ei ore de viață

Tributul de suflet al prințesei Anne a fost împărtășit pe paginile de socializare ale Familiei Regale Britanice, alături de o poză cu aceasta și regina, din 2016, făcută cu ocazia aniversării a 90 de ani a Elisabetei a II-a, care le arată pe o canapea din Castelul Windsor.

printesa anne si regina elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a și prințesa Anne au avut o relație foarte apropiată. / Foto: Profimedia

"Am avut norocul să împărtășesc ultimele 24 de ore din viața dragei mele mame. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii. A fi martor la dragostea și respectul arătate de atât de mulți în aceste călătorii a fost atât o experiență plină de smerenie, cât și înălțătoare.

Cu toții vom împărtăși amintiri unice. Mulțumesc tuturor celor care ne împărtășesc sentimentul de pierdere. Poate ni s-a reamintit cât de mult din prezența și contribuția ei la identitatea noastră națională am considerat de la sine înțeles.

De asemenea, sunt atât de recunoscătoare pentru sprijinul și înțelegerea oferite lui Charles, dragul meu frate, care a acceptat responsabilitățile suplimentare ale Monarhului", a transmis prințesa Anne, mulțumindu-i, în încheiere, mamei sale.

Queen Elizabeth II's coffin moved from Edinburgh to London, Edinburgh, UK - 13 Sep 2022
Prințesa Anne, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a / Foto: Profimedia

Citește și: Povestea neștiută a contesei de Wessex. Cum a devenit „comoara” reginei Elisabeta a II-a și cea pe care o considera „a doua ei fiică”

Prințesa Anne era în Scoția când a fost dată vestea degradării rapide a stării de sănătate a Elisabetei a II-a. Imediat, aceasta a mers la căpătâiul ei și i-a vegheat ultimele ore de viață. Mai mult, unica fată a suveranei britanice și soțul ei, amiralul Tim Laurence, au fost cei care au însoțit sicriul cu trupul reginei pe drumul din Scoția spre Londra.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri