regele charles
Actualitate

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. / Foto: Profimedia

„Nu e bine deloc!” Starea de sănătate a regelui Charles s-ar fi înrăutățit, iar experții actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a regelui Charles îi îngrijorează pe unii dintre prietenii acestuia, mai ales că reprezentanții de la Palat refuză să dezvăluie cu ce tip de cancer a fost diagnosticat.

Într-un interviu pentru Daily Beast, Tom Skyes a dezvăluit că a vorbit cu niște prieteni de-ai regelui Charles, care i-au mărturisit că starea lui de sănătate nu este tocmai bună și au început deja revizuirile privind planurile de funeralii.

Vorbind cu prieteni de-ai regelui Charles privind starea lui de sănătate, cei mai mulți mi-au spus: <<Nu este bine!>>”, a dezvăluit acesta, potrivit Page Six.

Regele Charles la slujba de Paște/ Profimedia
Regele Charles la slujba de Paște/ Profimedia

Citește și: Reacția lui Meghan Markle când o femeie s-a apropiat prea mult de prințul Harry. Momentul a devenit viral

Unul dintre prietenii monarhului a susținut, de asemenea, că, în ciuda faptului că starea monarhului s-a înrăutățit, regele Charles depune eforturi susținute ca să depășească această perioadă.

„E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine. Starea lui e mult mai proastă decât lasă să se știe”, a mai precizat sursa respectivă.

De cealaltă parte, jurnalista Tina Brown a scris că prințul William și Kate Middleton au fost afectați de această situație, întrucât gândul că vor urca pe tron în curând le provoacă anxietate.

Citește și: Reacție dură după mesajul transmis de Harry și Meghan Markle pentru Kate Middleton, bolnavă de cancer: Nu are nevoie de consolarea lor

În același timp, surse apropiate acestuia au dezvăluit că oficialii de la palatul Buckingham au actualizat un document de câteva sute de pagini care prezintă planurile funeraliilor regale ale monarhului.

Informația a fost confimată de oficiali militari, care au dezvăluit că „Operațiunea Menai Bridge”, numită după podul suspendat care leagă insula Anglesey de continentul Țării Galilor, a fost actualizată în mod repetat. Ei au subliniat, însă, că „planificarea pentru ce este mai rău” este parte din misiunea lor, ținând cont de amploarea unui astfel de eveniment.

Motivul pentru care regele Charles a ales să dezvăluie că are cancer

Potrivit comunicatului transmis de Palatul Buckingham, regele Charles a ales să dezvăluie că a fost diagnosticat cu cancer pentru a preveni speculațiile și „în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”. 

Suveranul va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului său. Cu toate acestea, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, îşi va continua rolul constituţional de şef de stat.

Citește și: Prinţii Harry și Andrew nu îl mai pot înlocui pe regele Charles al III-lea în caz de incapacitate

Monarhul britanic, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, la 8 septembrie 2022, a fost supus în urmă cu mai bine de o săptămână unei intervenţii chirurgicale la prostată într-un spital privat din Londra. Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostata mărită, cu scopul de a încuraja mai mulţi bărbaţi să meargă la medic, a declarat atunci Palatul Buckingham. Regele a fost încântat de faptul că a sporit gradul de conștientizare cu privire la această problemă, după ce site-ul serviciului public de sănătate a raportat o creştere a accesărilor legate de afecțiunile prostatei.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri