printesa diana si printul charles
Actualitate

Prințesa Diana și actualul rege Charles, în 1981, în ziua logodnei. / Foto: Profimedia

O apropiată a prințesei Diana, despre căsnicia acesteia cu Charles: "A fost în mare măsură un mariaj aranjat"

O prietenă apropiată a prințesei Diana a dezvăluit acum, la 25 de ani de la moartea acesteia, că cea supranumită "prințesa inimilor" și Charles, actualul rege al Marii Britanii, au avut o căsătorie aranjată.

Regizoarea Jemima Khan, apropiată a Dianei și fosta soție a unui premier iranian, a declarat că relația regretatei ei prietene cu Charles a fost mai degrabă aranjată de părinții lor, nu bazată neapărat pe sentimente. 

Citește și: Reacția creatoarei care au făcut rochia de mireasă a prințesei Diana, atunci când a văzut-o în ziua cea mare: „Mi-a venit să leșin”

Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia
Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia

În cadrul unei emisiuni tv, Jemima a spus că nunta prințesei Diana cu Charles a fost aranjată de părinți și de alți membri ai familiei, însă legătura lor a fost una potrivită, notează Daily Mail. "A fost în mare măsură o relație aranjată. Familia regală obișnuia să aibă multe căsătorii aranjate. Acest lucru se mai întâmplă în multe părțu din lume", a spus regizoarea care a realizat recent un film care are ca subiect tocmai un mariaj gestionat de părinții unor tineri.

Actualul rege al Marii Britanii și prințesa Diana s-au cunoscut în casa ei din Northamptonshire, în noiembrie 1977. Charles se întâlnea la acea vreme cu sora mai mare a Dianei, Sarah, însă în 1980, acesta a făcut prima mișcare spre cea care a devenit mama copiilor lui, la doi ani după ce a încheiat relația cu sora ei. În iulie 1981, Diana, atunci în vârstă de 20 de ani, și Charles se căsătoreau.

Citește și: Cum ar fi arătat prințesa Diana în zilele noastre. Un fotograf a realizat un portret al acesteia cu ajutorul inteligenței artificiale

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri