Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia
Divertisment

Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia

Reacția designerilor care au creat rochia de mireasă a prințesei Diana, atunci când au văzut-o în ziua cea mare: „Mi-a venit să leșin”

Rochia de mireasă purtată de prințesa Diana în ziua nunții a rămas în istorie drept unul dintre cele mai emblematice look-uri din toate timpurile. Designerii Elizabeth și David Emanuel au muncit luni întregi pentru a creat această rochie, însă în ziua nunții au rămas șocați de aspectul piesei vestimentare. 

Oamenii care au urmărit nunta prințesei Diana cu regele Charles au fost uluiți de rochia purtată de ea, cu toate acestea, creatorii rochiei eu rămas înmărmuriți atunci când au văzut-o, fiindcă nu se așteptau ca aceasta să arate așa în ziua cea mare.  

Citește și: Cum ar fi arătat prințesa Diana în zilele noastre. Un fotograf a realizat un portret al acesteia cu ajutorul inteligenței artificiale

Pe 29 iulie 1981, Diana, atunci în vârstă de 20 de ani, a coborât din trăsura ei la Catedrala Sf. Paul, purtând o rochie vintage, din dantelă și mătase de fildeș, realizată de designerii Elizabeth și David Emanuel. Rochia a fost concepută în luni de zile, iar creatorii au făcut eforturi mari pentru a se asigura că designul rochiei rămâne top secret. Cu toate acestea, în ziua nunții, Elizabeth a recunoscut că „a simțit că leșină” atunci când a văzut-o pe Diana purtând rochia.

Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia
Prințesa Diana, rochie de mireasă/ Profimedia

Potrivit Mirror, rochia a costat 9.000 de lire sterline și a fost concepută din șase țesături diferite, având mâneci clasice supradimensionate și peste 10.000 de perle. A fost nevoie de 22 de metri de mătase, aproape 92 de metri de crinolină de tul și peste 137 de metri de plasă pentru voal. 

Motivul pentru care designerii au rămas șocați la vederea rochiei în ziua cea mare a fost faptul că piesa vestimentară era extraordinar de șifonară. Reamintindu-și momentul când a văzut-o pe Diana coborând din trăsură, Elizabeth a spus: „Am simțit că leșin. Știam că se va încreți puțin, dar când a sosit la St Paul și am văzut-o atât de șifonată nu mi-a venit să cred. A fost îngrozitor. A fost mai șifonată decât am crezut că va fi”.

Citește și: Prințesa Diana și-ar fi prezis moartea. Ce i-ar fi mărturisit avocatului ei cu doi ani înainte de teribilul accident din Paris

Prințesa Diana și designerii ei au făcut o repetiție înainte de nuntă, însă aceasta a purtat o rochie dintr-un alt material, care nu s-a șifonat aproape deloc. Din acest motiv au crezut că totul va arăta impecabil în ziua cea mare. Deși pentru ei a fost un calvar să vadă că rochia nu arăta deloc așa cum trebuie, Diana i-a sunat la finalul ceremoniei și le-a mulțumit pentru munca depusă.  

„Abia ce mă întorsesem în studioul meu din Mayfair, atunci când mi-a sunat telefonul. Era Diana. Mi-a zis: „Voiam doar să-ți mulțumesc mult pentru rochie. Mi-a plăcut. Charles a iubit-o. Toată familia a iubit-o.”. Nu există ceva mai special pentru mine decât să aud că un client este fericit”, a povestit David Emanuel. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri