o femeie a devenit mama la 64 de ani
Actualitate

O femeie din Spania a devenit mamă la 64 de ani prin FIV

O femeie a născut gemeni la 64 de ani, iar acum a pierdut custodia copiilor în instanță: ”E incapabilă să aibă grijă de ei!”

O femeie de 69 de ani, care a devenit mamă în urmă cu cinci ani, la 64 de ani, a pierdut custodia gemenilor aduși pe lume în urma unui tratament de fertilizare in vitro, după ce o instanță din Spania a decis că aceasta era incapabilă să-i îngrijească.

La aproape un an de zile de când Curtea Supremă din Spania a decis ca gemenii să fie luați de lângă mama lor, o altă instanță a decis că aceștia nu erau îngrijiți în condiții optime, motiv pentru care femeia a fost decăzută din drepturi.

Citește și: Cine este Saffron Drewitt-Barlow, noua preferată a tabloidelor. Fiică de milionari, tânăra de 21 de ani duce un stil de viață opulent

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Această hotărâre vine la mai bine de patru ani de când Mauricia Ibanez i-a adus pe lume pe gemenii Gabriel și Maria de la Cruz, în urma unui tratament de fertilizare in vitro în SUA.

Oamenii legii au arătat că femeia ”era incapabilă să îngrijească copiii așa cum trebuie ori să coopereze cu serviciile sociale”.

Gemenii, acum în vârstă de patru ani, au fost luați în plasament la scurt timp după ce s-au născut în 2017. Atunci, femeia a semnat un acord cu serviciile sociale prin care va angaja un asistent care să o ajute cu îngrijirea copiilor, însă la scurt timp după ce s-a întors acasă a petrecut o lună de zile prin spital din cauza durerilor. Astfel, oamenii legii au stabilit că micuții sunt în pericol și au hotărât luarea lor în plasament.

De asemenea, femeia mare are o fetiță care se află în plasament, după ce n-a fost capabilă să o îngrijească. Blanca, în vârstă acum de 11 ani, a fost născută tot în urma unei fertilizări in vitro și trăiește în Canada.

Citește și: Angelina Jolie, o nouă lovitură pentru Brad Pitt. Ce a făcut aceasta după ce Shiloh a renunțat la numele de familie al actorului

Avocatul femeii a declarat, potrivit Daily Mail, că femeia era foarte ”distrasă și traumatizată”. Ea a atacat decizia instanței din 2017, însă apelul a fost respins. De asemenea, oamenii legii au arătat că femeia a decis să devină mamă după ce s-a pensionat anticipat din cauza problemelor de sănătate mintală.

Știrile despre gemenii lui Ibanez au făcut înconjurul lumii și au stârnit o dezbatere aprinsă în Spania, unde multe voci au criticat faptul că autoritățile i-au permis să facă o nouă fertilizare in vitro, deși avea un copil pe care n-a putut să-l îngrijească.

Credit foto: Captură video Youtube Abc News 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri