O femeie a fost diagnosticată cu cancer prea târziu
Actualitate

O femeie a fost diagnosticată cu cancer prea târziu / Captură video Facebook

O femeie diagnosticată cu cancer terminal îi acuză pe medici de neglijență: „M-au condamnat la moarte! Tumora era vizibilă!”

O femeie din Leeds, Anglia, susține că a fost „condamnată la moarte” de medicii cărora le-a cerut ajutorul, dar care au ales să-i ignore îngrijorările, ceea ce făcut ca ea să fie diagnosticată cu cancer ovarian foarte târziu.

Anne Shaw, o femeie în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, la doi ani de când medicii au ignorat o tumoră ovariană de mărimea unei mingi de golf, care se vedea clar pe o ecografie de rutină făcută în 2019.

Chiar dacă femeia a cerut ajutorul unor specialiști și și-a făcut mai multe programări, medicii i-au respins îngrijăririle. În toamna anului 2021, după o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei porțiuni mari din intestin, femeia a fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal.

Citește și: Olivia Munn, diagnosticată cu cancer la sân. A făcut 4 operații, inclusiv o dublă mastectomie, iar acum câteva zile a fost la Oscar

Specialiștii i-au spus că, în cazul în care tumora ar fi fost depistată mai devreme de medicii de la Spitalul Universitar St. James din Leeds, ea ar fi putut fi tratată prin chimioterapie și monitorizare, frăă să fie necesară o intervenție chirurgicală invazivă.

Din dorința de a trage un semnal de alarmă, femeia a ales să-și spună povestea: „Ei m-au condamnat la moarte, nu au avut decența să vină și să-și asuma vina, să spună: <<OK, am greșit, ce putem face pentru a-ți ușura viața?>>”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din cauza intervenției chirurgicale, ea a dezvoltat niște complicații, precum o hernie și este nevoită să poarte o pungă colectoare, ceea ce înseamnă este obligată să poarte mereu haine largi și are o dietă restrictivă.

„Viața mea nu mai e ca înainte. Eu și soțul meu obișnuiam să ieșim în oraș să mâncăm sau să gătim împreună. Acum nu mai pot să mănânc aproape nimic și sunt obosită tot timpul. Sunt pe moarte pentru că ei nu au acționat la timp. Dacă ar fi identificat tumora încă de la prima radiografie, poate că nu aș fi trăit ce trăiesc acum”, a mai spus ea.

Citește și: Cum a reușit o femeie să depisteze cancerul fiului ei de 3 luni cu ajutorul lanternei telefonului. Mișcarea s-a dovedit salvatoare

Anne Shaw a supraviețuit cancerului mamar și ovarian în urmă cu 20 de ani, fapt pentru care avea un risc crescut de a dezvolta cancer din nou, lucru care ar fi trebuit să-i pună în alertă pe medici ținând cont de istoricul ei.

În încercarea de a-și găsi liniștea, femeia a apelat la ajutorul unui avocat, care i-a dat în judecată pe medicii de la spitalul St. James din Leeds, acuzându-i de neglijență. Ea urmează să aibă o întâlnire cu cei din conducerea unității medicale în următoarele săptămâni.

Etichete: femeie , cancer , diagnostic

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri