O femeie a ajuns la medic după ce copilul ei a observat o pată pe mână
Actualitate

Credit foto: milkeninstitute.org/

Povestea unei femei care a ajuns să fie diagnosticată cu cancer după ce fiul ei a observat o pată pe mâna ei: „Mi-a salvat viața!”

O femeie în vârstă de 33 de ani a fost diagnosticată cu cancer de piele în stadiul al doilea după ce copilul ei a observat ceva pe încheietura mâinii ei, ce părea a fi „o pată de ciocolată”.

Amanda Eilian, o femeie din New York, Statele Unite ale Americii, a ajuns la medicul ei în 2010, fiind speriată de alunița descoperită. Acesta i-a spus că „nu este nimic”, că „nu trebuie să-și facă griji, dar, la insistențele tinerei, a decis să i-o îndepărteze.

O zi mai târziu, medicul i-a trimis un mesaj vocal în cadrul căruia o anunța că este vorba despre melanom, o formă de cancer de piele care afectează peste 100.000 de americani în fiecare an.

Citește și: Nicole Eggert din "Baywatch", diagnosticată cu cancer la sân. E mamă singură a două fete și nu stă bine financiar: "O călătorie dur

„A fost o lecție de viață grozavă, motiv pentru care vreau să împărtășesc cu voi acest lucru: Nu ignorați nimic din ce vi se pare în neregulă, căutați sprijin. Este necesară o încredere de sine mare pentru a nu ceda, care cred că mie îmi lipsea la acel moment. Dar am învățat să-mi ascult corpul, să cred că știe mai bine ca oricine altcineva când ceva nu este în regulă”, a povestit femeia pentru Daily Mail.

Din dorința de a veni în sprijinul oamenilor, Eilian vorbește acum despre importanța cremelor cu factor de protecție solară, precum și despre vizitele anuale la dermatolog.

Cu doi ani înainte de a fi diagnosticată cu cancer de piele, ea a observat o pată închisă la culoare pe încheietura mâinii și i-a cerut medicului să o verifice de cel puțin două ori, dar el i-a spus că este în regulă.

Medicul a ignorat totul, mi-a spus să nu mă îngrijorez”, a mai dezvăluit tânăra care a mărturisit că, în cele din urmă, în 2010, îngrijorările ei au crescut după o observație făcută de fiul ei de doi ani.

„Fiul meu a văzut o pată pe încheietura mâinii și striga ”Ciocolată, ai ciocolată, mami!” Era neobișnuit”, a spus ea precizând că a mers la dermatolog și i-a cerut să-i îndepărteze alunița respectivă, care s-a dovedit a fi melanom.

Inspirată de călătoria ei, Eilian a început să investească în companii dedicate sănătății și stării de bine și îi încurajează pe oameni să-și asculte corpul, pentru că el știe foarte bine când ceva nu este în regulă.

Citește și: Olivia Munn, diagnosticată cu cancer la sân. A făcut 4 operații, inclusiv o dublă mastectomie, iar acum câteva zile a fost la Oscar

De asemenea, din cauza riscurilor mari, ea a povestit că cei patru copii ai ei au început deja vizitele la dermatolog, pentru a preveni o eventuală apariție a unei forme de cancer.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri