familia regala a iordaniei
Actualitate

Familia regală a Iordaniei. / Foto: Profimedia

Prințesa Iman, fiica cea mare a reginei Rania, s-a logodit. În poza oficială care anunță bucuria, tânăra arată ca o mireasă

Eveniment important în familia regală a Iordaniei. Prințesa Iman, cea mai mare dintre cele două fete ale regelui Abdullah al II-lea și ale reginei Rania, s-a logodit cu Jameel Thermiotis. 

Cererea în căsătorie a fost făcută, în mod oficial, în fața cuplului regal al Iordaniei, care și-a dat binecuvântarea pentru căsătoria fiicei care va împlini 26 de ani în două luni. În imaginea făcută publică de familia regală, Iman arată deja ca o mireasă. Cu un zâmbet larg întipărit pe față, îmbrăcată într-o rochie albă, imaculată, și cu inelul strălucind pe mână, Iman pare fericită la pieptul logodnicului ei. 

printesa iman si logodnicul ei
Prințesa Iman s-a logodit cu Jameel Thermiotis / Foto: Profimedia

Prințesa Iman este al doilea copil al reginei Rania și al regelui Abdullah al II-lea, după fratele ei, prințul Hussein, în vârstă de 28 de ani, cel care va prelua și tronul de la tatăl său. Iman și Hussein mai au un frate și o soră. Prințesa a studiat la Universitatea Georgetiwn din Washington D.C., întocmai ca fratele său mai mare.

Citește și: Regina Rania a Iordaniei, poveste de viață fascinantă. Fosta IT-istă s-a logodit cu Abdullah la două luni de la prima întâlnire

Cu cine s-a logodit prințesa Iman a Iordaniei

Alesul prințesei s-a născut în Caracas, Venezuela, în 1994. Jameel Alexander Thermiotis are origini grecești și lucrează în finanțe în New York, având studii în domeniul administrării afacerilor.

Mândră de logodna fiicei sale, regina Rania a împărtășit pe Instagram, acolo unde o urmăresc aproape șapte milioane de oameni, prima imagine cu cuplul logodit. Peste 350.000 de like-uri s-au adunat în timp record. "Felicitări, draga mea Iman! Zâmbetul tău a fost mereu un dar al iubirii, pe care l-am prețuit din ziua în care te-ai născut. Îți doresc ție și lui Jameel o viață plină de dragoste și râsete", a scris Rania în dreptul fotografiei.

Regina Rania și regele Abdullah al II-lea s-au logodit la două luni de la prima întâlnire

Citește și: Regina Rania a Iordaniei, impecabilă la întâlnirea cu prințul Charles și Camilla, într-o ținută de culoarea untului

La doar două luni de când s-au întâlnit prima dată, Abdullah, actualul rege al Iordaniei, o cerea în căsătorie pe Rania, iar după alte patru luni, cei doi s-au căsătorit. Nunta lor a avut loc în iunie 1993. La acel moment, frumoasa Rania nu bănuia că va devenit regină în doar șase ani. Fratele soțului ei ar fi trebuit să preia tronul de la tatăl său, însă pe patul de moarte, Hussein bin Talal l-a numit pe Abdullah rege, astfel încât în 1999, pe când avea doar 28 de ani, Rania a devenit una dintre cele mai tinere regine ale lumii.

Regina Rania a Iordaniei si sotul ei, regele Abdullah
Regele Abdullah al II-lea și Rania sunt căsătoriți din 1993. / Foto: Profimedia

Din acel moment, frumoasa șatenă a început să se dedice cauzelor în care crede, educația fiind domeniul care a atras-o cel mai tare. A încurajat investițiile în acest sector și reforma în învățământ. Și pe plan internațional, implicarea ei a fost recunoscută inclusiv de UNICEF.

Regele Abdullah al II-lea și regina Rania a Iodaniei au patru copii

Citește și: Regina Rania a Iordaniei, imagini rare pe rețelele sociale, alături de familie. Cât de frumoase sunt fiicele ei adolescente

Viața de familie a Raniei este și ea una exemplară. Aceasta și Abdullah au fost întotdeauna uniți, împreună la multe angajamente de peste hotare. Aceștia au împreună patru copii: doi băieți și două fete.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri