Royal Visit to Jordan
Actualitate

Regina Rania și ducesa Camilla au mers împreună la evenimentele d epeste zi / Foto: Profimedia

Regina Rania a Iordaniei, impecabilă la întâlnirea cu prințul Charles și Camilla, într-o ținută de culoarea untului

Regina Rania a Iordaniei i-a întâmpinat pe prințul Charles și pe ducesa Camilla la Palatul Al Husseiniya din Amman. Pe lângă apariția impecabilă, soția regelui Abdullah II a transmis și un mesaj de solidaritate cu regina Elisabeta a II-a, după recentele probleme de sănătate ale suveranei britanice.

Citește și: Rania a Iordaniei, o mamă mândră! Imagini rare din familia frumoasei regine, alături de fiicele ei, prințesele Iman și Salma

Royal Visit to Jordan

"Este o persoană pe care o respectăm foarte tare, pe care eu, personal, o admir și pe care toată lumea o vede ca pe un simbol a ceea ce înseamnă o figură emblematică și o femeie de stat. Oferă inspirație întregii lumi prin disciplina ei, munca depusă și felul în care abordează lucrurile. Suntem îngrijorați pentru sănătatea ei, dar este o femeie puternică și chiar și la această vârstă este foarte activă. Putem doar să sperăm că vom fi la fel la vârsta ei. Gândurile noastre cele bune sunt mereu la ea și sperăm că mai are mulți ani înainte", a transmis regina Rania.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, internată în spital după ce și-a anulat vizita în Irlanda de Nord. Ce spun reprezentanții Palatului Buckingham

Rania a însoțit-o pe ducesa Camilla la activitățile de peste zi, dar și la cina pe care au luat-o cu soții lor. În timpul zilei, soția prințului Charles a ales o rochie albastră, în timp ce regina Iordaniei a ales o rochie-palton de culoarea untului, pe care a accesorizat-o cu o curea subțire, aurie.

Regina Rania și originile ei

Regina Rania a Iordaniei s-a născut din părinți palestinieni în 1970. Și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Kuwait, iar de acolo a plecat să-și ia diploma în administrarea afacerilor la Universitatea Americană din Cairo.

Când a izbucnit primul război din Golf, în 1991, anul absolvirii ei, familia Raniei a fost obligată să se refugieze în Iordania. În această țară căreia soarta îi rezervase misiunea de a o conduce, Rania și-a început cariera în domeniul business și tehnologiei, mai întâi ca marketer pentru City Bank, iar mai apoi pentru compania Apple.

L-a întâlnit pe cel ce urma să-i devină soț, viitorul rege Abdullah II bin al-Hussein al Iordaniei, la o petrecere.

Rania și Prințul Abdullah s-au logodit două luni mai târziu după prima lor întâlnire. Apoi, în iunie 1993, la mai puțin de șase luni de când s-au cunoscut, s-au căsătorit, potrivit Life.

La moartea regelui, în 1999, Abdullah și Rania și-au pus mantia de rege și regină ai Iordaniei. Ea avea 28 de ani la vremea respectivă și a devenit astfel una dintre cele mai tinere regine ale lumii.

Foto: Profimedia

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri