Prince Harry
Actualitate

Prințul Harry / Profimedia Images

Prințul Harry a învinuit presa pentru despărțirea de Chelsy Davy: „A încercat să-mi distrugă orice relație”

Prințul Harry, care a fost audiat la Londra, a declarat în fața magistraților că presa este responsabilă de separarea de Chelsy Davy, cea care a decis să-l părăsească după ce și-a dat seama că nu-și dorește o viață regală.

Potrivit Daily Mail, ducele de Sussex a susținut în instanță că de fiecare dată când a fost implicat într-o relație, femeia respectivă nu avea o relație doar cu el, ci și cu întreaga presă. Mai mult de atât, el a susținut că jurnaliștii au încercat să-i distrugă fiecare poveste.

Harry și Chelsy Davy, prima lui parteneră, s-au cunoscut la începutul anilor 2004 și au avut o relație cu multiple separări și împăcări până în 2010.

De asemenea, Harry a mai spus că presa a provocat și micșorarea cercului său de prieteni, ceea ce a dus la declanșarea unor accese de paranoia și depresie.

„Privind acum înapoi, acest comportament din partea lor a fost complet josnic", a adăugat prinţul Harry, potrivit căruia tabloidele au incitat publicul la "ură şi hărţuire" faţă de viaţa lui privată şi cea a soţiei sale, Meghan.

„Cât de mult sânge va mai trebui să păteze degetele cu care ei scriu (articole, n.red.) înainte ca cineva să oprească această nebunie?", a adăugat el.

Citește și: Motivul pentru care prințul William nu s-a înclinat în fața reginei Camilla. Moștenitorul tronului a încălcat protocolul regal

De asemenea, Harry a vorbit și despre zvonurile potrivit cărora tatăl lui biologic ar fi ofițerul James Hewitt, cel cu care prințesa Diana ar fi avut o aventură. Concret, el a spus că aceste zvonuri au fost doar o încercare de a-l îndepărta de familia regală.

„Au fost răi și cruzi. Am încercat mereu să aflu motivele din spatele acestor articole. A vrut presa, oare, să semene îndoieli în mintea publicului, astfel încât eu să fiu înlăturat din familia regală?”, s-a întrebat Prințul Harry.

Citește și: Cum a reacționat prințul William când Harry i-a spus că are o relație cu Meghan Markle. Kate Middleton a asistat la discuție

„Multe ziare au scris despre faptul că tatăl meu biologic era James Hewitt, un bărbat cu care mama mea a avut o relație după ce m-am născut”, a mai spus ducele în declarația sa, adăugând „Numai că, la momentul apariției acelor articole, eu nu știam că mama mea nu l-a întâlnit pe maiorul Hewitt decât după ce m-am născut eu. Pe atunci, când aveam 18 ani și îmi pierdusem mama cu doar șase ani mai devreme, o astfel de poveste mi se părea foarte reală”, a mai spus el, lăsând astfel impresia că ani de zile a trăit cu gândul că poate regele Charles nu este tatăl lui real.

Prințul Harry, primul membru al familiei regale care va depune mărturie în instanță după zeci de ani

În procesul în desfăşurare, care a fost deschis luna trecută la Înalta Curte din Londra, Harry şi ceilalţi reclamanţi îl acuză pe editorul Daily Mirror că a folosit mijloace ilegale pentru a culege informaţii despre ei, inclusiv prin piratarea mesajelor vocale, între 1995 şi 2001.

Mirror Group Newspapers (MGN) - care, pe lângă Daily Mirror, publică şi ediţiile de duminică ale ziarului - a recunoscut la începutul procesului în pledoariile sale scrise „unele dovezi” de colectare ilegală de informaţii.

Citește și: Motivul pentru care prințul William nu s-a înclinat în fața reginei Camilla. Moștenitorul tronului a încălcat protocolul regal

MGN şi-a prezentat scuze „fără rezerve” şi a promis că această situaţie „nu se va mai repeta” niciodată. Avocatul editorului, Andrew Green, în schimb, a respins acuzaţiile de interceptare a mesajelor vocale, evidenţiind vechimea faptelor, care datează dintr-o perioadă în care grupul avea alţi lideri.

Dar, după ce a pledat vinovată, nu a trebuit să depună mărturie. Ultima apariţie regală la tribunal a fost în 1890, atunci când viitorul rege Edward al VII-lea a fost implicat într-un proces de calomnie.

Harry urmează să se prezinte la Înalta Curte luni şi să depună mărturie marţi.

La sfârşitul lunii martie, acesta crease o surpriză prezentându-se la Înalta Curte - dar în public - cu ocazia unei audieri prealabile împotriva ANL, editorul Daily Mail, acuzat de aceleaşi metode, faţă de o serie de personalităţi, inclusiv cântăreţul Elton John.

În urmă cu două săptămâni, Prinţul Harry a pierdut procesul pe care l-a intentat pentru protecţia poliţiei pe cheltuiala sa când călătoreşte în Marea Britanie.

În semn al tensiunii sporite dintre Harry şi presă, purtătorul de cuvânt al lui Harry şi Meghan a susţinut luna trecută că cuplul a fost „vânat” la New York de „paparazzi foarte agresivi”. Un episod care a amintit de moartea prinţesei Diana.

Citește și: Cum a reacționat prințul William când Harry i-a spus că are o relație cu Meghan Markle. Kate Middleton a asistat la discuție

În faţa contrastului dintre relatarea dată de purtătorul de cuvânt al cuplului - care a evidenţiat rezultatul „catastrofal” care a fost evitat - şi cel al poliţiei din New York, care a minimizat evenimentul, mai multe ziare britanice au citat o replică celebră a reginei ElizabetH II: „Amintirile pot varia”.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?