Prințul Harry împlinește 38 de ani astăzi, 15 septembrie.jpg
Actualitate

Prințul Harry împlinește 38 de ani astăzi, 15 septembrie / Getty Images

Prințul Harry împlinește 38 de ani, dar ziua lui de naștere e ”umbrită” de moartea bunicii sale. Ce mesaj i-a transmis anul trecut

Prințul Harry, care împlinește astăzi 38 de ani, ar fi trebuit să-și sărbătorească ziua de naștere, însă acest lucru este, evident, imposibil în aceste momente, când pregătirile pentru funeraliile bunicii sale, ale reginei Elisabeta a II-a, sunt în toi.

Citește și: Secretele longevității reginei Elisabeta a II-a. Care erau preferințelei ei în ceea ce privește alimentația

Nu este niciun secret faptul că prințul Harry a avut o relație frumoasă cu bunica lui, deseori fiind numit chiar nepotul favorit, însă acum, la o săptămână de la moartea ei, în ziua în care împlinește 38 de ani, acestuia nu-i rămâne decât să-și amintească de mesajul pe care i l-a transmis anul trecut.

În ciuda faptului că prințul Harry a decis să renunțe la îndatoririle regale și s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde s-a stabilit alături de soția lui, Meghan Markle și de cei doi copii, regina Elisabeta a II-a i-a respectat-o.

Citește și: Prințesa Anne, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a, alături de suverană în ultimele 24 de ore de viață. A vegheat la căpătâiul mamei

Anul trecut, de ziua lui, prima care l-a felicitat pe ducele de Sussex a fost regina Elisabeta a II-a, care i-a trimis un mesaj pe Twitter nepotului ei. Mesajul a fost însoțit și de câteva fotografii cu Harry, iar într-una dintre ele apare și Meghan Marke.

”Îi urez ducelui de Sussex la mulți ani.”, a fost mesajul transmis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Totodată, un expert în limbajul corporal, care a analizat imagini surprinse de ieri, când sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei a fost mutat la Westminster Hall, a declarat că acesta părea transfigurat de tristețe în timp ce mergea alături de fratele lui, prințul William.

Prințul Harry

Prințul Harry, mesaj emoționant în memoria reginei Elisabeta

Ducele de Sussex a făcut public un mesaj emoționant, scris din suflet, pentru bunica lui, pe care a asemănat-o cu "o busolă călăuzitoare" datorită exemplului ei de angajament față de serviciu și datorie.

Citește și: Cum a reacționat micul prinț Louis când a aflat de moartea străbunicii sale. Kate Middleton a dezvăluit cuvintele lui venite din suflet

printul harry si regina elisabeta a II-a
Prințul Harry și regina Elisabeta a II-a, în 2015 / Foto: Profimedia

Prințul a mărturisit că prețuiește enorm timpul pe care l-a petrecut cu bunica lui. Mai mult, s-a arătat recunoscător și că suverana i-a cunoscut pe cei doi copii ai lui.

"A fost admirată și respectată la nivel global. Grația și demnitatea ei de neclintit au rămas reale de-a lungul vieții și aceasta va fi moștenirea ei veșnică", a spus prințul în primele rânduri făcute publice prin intermediul site-ului fundației sale, Archwell.

Harry a citat și cuvintele pe care Majestatea Sa le spusese după moartea soțului ei, prințul Philip: "Viața, desigur, constă în despărțiri finale, la fel ca și în prime întâlniri".

Citește și: De ce nu a mers Kate Middleton în Scoția, alături de soțul ei, pentru a fi lângă regina Elisabeta a II-a. Cele două se admirau reciproc

"Buni, în timp ce despărțirea finală ne aduce multă tristețe, sunt veșnic recunoscător pentru primele noastre întâlniri: de la primele mele amintiri din copilărie cu tine, până la prima dată când ne-am văzut și tu erai comandantul meu, la momentul în care ai cunoscut-o pe draga mea soție și i-ai îmbrățișat pe strănepoții tăi iubiți. Prețuiesc aceste clipe petrecute cu tine, precum și celelalte momente speciale. Și vorbind despre prime întâlniri, îl onorăm acum pe tatăl meu în noul său rol, cel de rege Charles al III-lea. Îți mulțumesc pentru devotamentul tău, pentru sfaturile sănătoase și pentru zâmbetul molipsitor. Și noi, la rândul nostru, zâmbim când știm că tu și bunicul v-ați reunit și sunteți împreună în pace", și-a încheiat ducele de Sussex mesajul dedicat bunicii sale.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri