Prințul Harry și Meghan Markle/ Profimedia
Actualitate

Prințul Harry și Meghan Markle/ Profimedia

Prințul Harry spune că membrii familiei regale considerau hărţuirea lui Meghan de către tabloide un „ritual de trecere”

La aproape trei ani de la ruptura lor neaşteptată de casa regală britanică, prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, deplâng, într-un documentar difuzat joi pe o platformă de streaming, hărţuirea din partea tabloidelor britanice pe care le acuză că au persecutat-o pe ducesa de Sussex la fel cum au făcut cu prinţesa Diana, relatează Reuters şi AFP.

La trei luni după urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea, documentarul „Harry şi Meghan” aduce în prim plan o criză în care monarhia britanică este acuzată că nu a acceptat-o niciodată pe actriţa americană, metisă şi divorţată, dar şi de rasism.

În primele episoade ale mult aşteptatului serial difuzat de Netflix, Harry, care a renunţat la îndatoririle sale regale în urmă cu doi ani, declară că a acceptat faptul că există oameni care sunt în total dezacord cu decizia pe care a luat-o. El afirmă că este de datoria lui să expună "exploatarea" din mass-media, afirmând că membrii familiei regale britanice considerau hărţuirea soţiei sale Meghan ca fiind un "ritual de trecere", transmite Agerpres.

Meghan deplânge hărţuirea din partea tabloidelor britanice: Indiferent cât am încercat, ei tot aveau să găsească o cale să mă distrugă

Dacă ești pasionat de aeronave de luptă, nu trebuie să ratezi documentarul Luptătorii aerului. Pe Digi World și Digi Online, azi de la 18:00!

Nu există însă dezvăluiri majore despre familia regală britanică în primele trei episoade ale documentarului. Acestea se concentrează pe tratamentul cuplului din partea mass-media.

"Adevărul este că, indiferent cât am încercat, indiferent cât de bună am fost, indiferent ce am făcut, ei tot aveau să găsească o cale să mă distrugă", a afirmat la rândul său Meghan.

Harry face o comparaţie între tratamentul şi intruziunea mediatică suferite de Meghan cu cele la care a fost supusă Diana

În documentar, Harry face o comparaţie între tratamentul şi intruziunea mediatică intense suferite de Meghan cu cele la care a fost supusă mama sa, prinţesa Diana. Aceasta din urmă a murit într-un accident rutier în 1997, la Paris, în timp ce maşina în care se afla mergea cu viteză pentru a scăpa de paparazzi.

Speculaţiile despre documentar au ţinut prima pagină a ziarelor din Marea Britanie în ultima săptămână, cea mai mare parte având o conotaţie negativă la adresa cuplului. Ziarele tabloide i-au acuzat că fac milioane de dolari de pe urma statutului lor regal în timp ce îşi atacă familia într-un "act de război".

"Documentarul va fi clar o parodie grotescă. Poate fi adevărul lor, dar cu siguranţă nu este unul recunoscut de milioane de oameni din această ţară", a scris tabloidul Daily Mail, într-un editorial publicat înainte de lansarea documentarului.

Meghan Markle, noi dezvăluiri despre gândurile suicidare pe care le-a avut când făcea parte din familia regală: ”Mi-a fost rușine!”

Harry vobește despre durerea şi suferinţa femeilor care intră prin căsătorie în cadrul acestei instituţii

Harry a declarat că era îngrozit de faptul că soţia lui era hărţuită de mass-media şi s-a referit la "durerea şi suferinţa femeilor care intră prin căsătorie în cadrul acestei instituţii".

"Accept că vor exista oameni din întreaga lume care nu vor fi în mod fundamental de acord cu ceea ce am făcut şi cum am făcut, dar ştiam că trebuie să fac tot ce pot pentru a-mi proteja familia, mai ales după ce s-a întâmplat cu mama mea", a mai spus el.

Nici Palatul Buckingham, nici biroul Kensington Palace al prinţului William nu au dorit să facă declaraţii înaintea de lansarea documentarului, care survine la o săptămână după un scandal de rasism în care a fost implicată naşa lui William, în vârstă de 83 de ani, în urma căruia aceasta a renunţat la rolul ei onorific de ajutor regal.

Intrebarea zilei

Ce planuri ai, ce vei face în primele luni ale anului 2024?