Regele Charles al III-lea
Actualitate

Regele Charles al III-lea - Profimedia Images

Regele Charles, detaliul care a stârnit îngrijorare printre fani. De ce are degetele de la mâini umflate și roșii

Charles al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii în cadrul unui eveniment ce a fost transmis în direct pentru prima oară în istorie. La scurt timp, însă, imagini cu acesta au făcut înconjurul lumii, întrucât multe persoane s-au arătat îngrijorate de felul în care arătau mâinile sale.

Regele Charles
Regele Charles

Regele Charles al III-lea are degetele de la mâini umflate și roșii, ca și cum ar fi înghețate, iar un medic a vorbit despre ce ar putea indica acestea cu privire la starea lui de sănătate, potrivit Daily Mail.

Citește și: Mutrițele delicioase ale prințului Louis au furat toată atenția la Jubileul reginei. Puștiul și Elisabeta a II-a au o relație aparte

La doar câteva zile de când regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață după ce starea ei de sănătate s-a degradat rapid, iar imaginile cu ultima apariție au făcut înconjurul lumii, mulți internauți observând că aceasta avea mâinile vinete, cel mai probabil din cauza perfuziilor.

Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață
Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață / Profimedia Images

Acum, însă, atenția este îndreptată spre regele Charles, în vârstă de 73 de ani, care are degetele de la mâini roșii și umflate.

Potrivit sursei citate, regele Charles se confruntă cu această problemă de mulți ani, iar la un moment dat el a vorbit despre ”degetele cârnați” în 2012, în timpul unei vizite în Austrlia.

Un medic, însă, a dezvăluit că acestea ar putea să indice diferite probleme de sănătate, printre care retenție de apă sau, pur și simplu, ar putea să fie cauzate de vârsta înaintată.

Citește și: De ce nu a mers Kate Middleton în Scoția, alături de soțul ei, pentru a fi lângă regina Elisabeta a II-a. Cele două se admirau reciproc

”Edemul reprezintă umflarea diferitelor zone ale corpului, ca urmare a acumulării excesive de lichid la nivelul țesuturilor. În general, acesta poate fi observat la nivelul extremitatilor corpului reprezentate de membrele superioare și inferioare”, a declarat dr. Gareth Nye, potrivit Daily Star, explicând, de asemenea, că femeile sunt mai predispuse la această afecțiune.

Regele Charles, însă, a fost fotografiat având degetele umflate și roșii de multe ori de-a lungul timpului, în special după ce a călătorit ore în șir.

De asemenea, degetele umflate și roșii ar putea fi cauzate de artrită, o afecțiune care este frecvent întâlnită în rândul persoanelor care au peste 60 de ani ori de hipertensiune.

Regele Charles al III-lea, proclamat oficial şef al statului în Australia, Noua Zeelandă şi Canada

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial şef de stat în Australia, Noua Zeelandă şi Canada în ceremonii care au avut loc duminică în capitalele acestor naţiuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În Noua Zeelandă, proclamarea lui Charles al III-lea ca monarh, după decesul Reginei Elisabeta a II-a, joi, la vârsta de 96 de ani, a avut loc în parlament, la Wellington.

Vorbind de pe treptele legislativului, premierul Jacinda Ardern a declarat că la eveniment fiul reginei, "Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, a fost recunoscut drept suveranul nostru", transmite Reuters.

 

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri