Regele Charles
Actualitate

Regele Charles / Profimedia Images

Regele Charles este „frustrat” de ritmul său de recuperare după ce a fost diagnosticat cu cancer: „Este nerăbdător să revină”

Regele Charles al III-lea este "frustrat" de ritmul său de recuperare după ce a fost diagnosticat cu cancer, a dezvăluit duminică unul dintre nepoţii lui, Peter Phillips, primul membru al familiei regale care a făcut declaraţii detaliate despre felul în care se simte suveranul britanic, informează Reuters.

Această perspectivă despre starea de spirit a monarhului a venit la scurt timp după ce Kate, prinţesa de Wales, a anunţat vineri că urmează o chimioterapie preventivă după ce medicii au descoperit că are cancer, o nouă lovitură pentru familia regală a Marii Britanii, relatează Agerpres.

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai regretatei regine Elisabeta a II-a şi totodată fiul prinţesei Anne, a declarat într-un interviu pentru Sky News Australia că suveranul este frustrat deoarece recuperarea sa medicală durează mai mult timp decât şi-ar fi dorit.

Citește și: Regina Camilla a făcut noi dezvăluiri despre regele Charles al III-lea, tratat pentru cancer, într-o vizită la Belfast

"Este frustrat pentru că nu poate continua să facă tot ceea ce şi-ar dori să poată să facă", a spus el, adăugând că, deşi regele Charles al III-lea este pragmatic şi înţelege necesitatea unei perioade de recuperare, este totuşi nerăbdător să revină la o viaţă normală.

"Îşi presează mereu angajaţii şi pe toată lumea - medicii şi asistentele sale - pentru a putea spune: 'de fapt, am voie să fac asta, pot să fac asta?'", a dezvăluit Peter Phillips.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, speră să participe duminica viitoare la o slujbă restrânsă de Paşte şi la o reuniune de familie, deşi prezenţa sa nu va fi confirmată în avans.

Citește și: Regele Charles, redus la lacrimi. „Mesajele minunate” primite de când a fost diagnosticat cu cancer l-au emoționat profund

Biroul de presă de la Palatul Kensington a anunţat că prinţesa Kate şi soţul ei, prinţul moştenitor William, nu vor asista la slujba de Paşte.

Regele Charles al III-lea a suportat o intervenţie corectivă pentru o hipertrofie de prostată în luna ianuarie. Palatul Buckingham a dezvăluit apoi în februarie că suveranul va urma un tratament pentru o formă nespecificată de cancer, motiv pentru care a trebuit să îşi amâne îndatoririle regale publice.

Regina Camilla a declarat joia trecută că soţul ei, Charles, "se simte foarte bine", în timp ce a salutat mulţimea de admiratori în timpul unei vizite întreprinse în Irlanda de Nord.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri