King Charles III with UK Prime Minister Rishi Sunak
Actualitate

Regele Charles și premierul Rishi Sunak la Palatul Buckingham. Profimedia

Regele Charles, redus la lacrimi. „Mesajele minunate” primite de când a fost diagnosticat cu cancer l-au emoționat profund

Regele Charles al III-lea a declarat că de când a fost diagnosticat cu cancer a primit "atât de multe mesaje şi felicitări minunate", care l-au impresionat și de cele mai multe ori l-au făcut să plângă, relatează SkyNews şi BBC.

Monarhul în vârstă de 75 de ani, care a stat la Sandringham după prima şedinţă de tratament, a avut miercuri audienţa săptămânală cu premierul Rishi Sunak la Palatul Buckingham. A fost prima întâlnire faţă în faţă cu prim-ministrul, de când monarhul a fost dezvăluită boala de care suferă.

Fotografiile îl înfăţişează pe Charles al III-lea dând mâna cu Rishi Sunak în timp ce acesta sosește pentru audienţa de la Buckingham, miercuri după-amiază.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Mă bucur să văd că arătaţi atât de bine", i-a spus Sunak regelui. "Totul este făcut cu oglinzi", a glumit în replică regele, care a spus că mesajele şi felicitările ce i-au fost trimise "l-au redus la lacrimi".

O cameră de filmat a înregistrat momentul în care Rishi Sunak a sosit în sala de audienţe a palatului şi, în timp ce se aşezau, regele a vorbit despre admiraţia sa pentru organizaţiile caritabile de luptă împotriva cancerului. Dar restul întâlnirii lor a avut loc în privat, ca de obicei.

La începutul după-amiezii, regele a participat la reuniunea lunară a Consiliului Privat, un organism de consilieri ai monarhului, alcătuit în principal din politicieni de rang înalt din Camera Comunelor şi Camera Lorzilor.

Charles al III-lea a stat la Sandringham, în Norfolk, după ce în urmă cu două săptămâni a făcut prima şedinţă de tratament împotriva cancerului la Londra. Duminica trecută, a fost văzut zâmbind şi salutând curioşii înainte de a participa la o slujbă la biserică.

Palatul Buckingham a anunţat la începutul acestei luni că regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer în timp ce era supus unei proceduri pentru o prostată mărită. Nu au fost făcute publice detalii despre tipul de cancer sau despre tipul de tratament.

La începutul acestei luni, la un eveniment la Catedrala din Salisbury, şi regina a vorbit pentru prima dată despre boala soţului ei. Ea i-a spus lui Ben Abbott, un paramedic de terapie intensivă: "Se simte extrem de bine în aceste circumstanţe. Este foarte emoţionat de toate scrisorile şi mesajele pe care publicul le-a trimis de peste tot. Asta este foarte încurajator".

Anunţul că regele are cancer a fost urmat de o întoarcere în Marea Britanie a fiului cel mic, prinţul Harry, care a zburat din SUA şi şi-a vizitat tatăl.

Între timp, şi prinţul William, fiul cel mare, care l-a asistat pe rege în îndeplinirea îndatoririlor regale, a vorbit pentru prima dată de la diagnosticarea tatălui său cu cancer la începutul acestei luni: "Apreciem foarte mult mesajele amabile ale tuturor, vă mulţumim", a spus el, la sosirea la o gală pentru London Air Ambulance Service în centrul Londrei, la 8 februarie.

Tratamentul regelui pentru cancer a început ca pacient în ambulatoriu.

Palatul Buckingham a declarat că regele şi-a amânat toate îndatoririle cu caracter public, dar că intenţionează să continue să lucreze cu documente de stat. 

Etichete: regele charles

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri