regele Felipe și printesa Leonor
Actualitate

Regele Felipe a vizitat-o pe fiica lui cea mare, prințesa Leonor, în Armată. / Foto: Profimedia

Regele Felipe, mândru să-și viziteze fata cea mare în Armată. Ambii au stat la popotă alături de colegii moștenitoarei tronului spaniol

Regele Felipe al Spaniei a fost într-o vizită cu totul specială. Monarhul a mers să o vadă pe fiica sa cea mare, prințesa Leonor, în Armată. Tânăra este cea care va prelua de la el, într-o bună zi, tronul, iar pentru acest pas important se pregătește temeinic, inclusiv făcând stagiul militar.

Prințesa Leonor ia foarte în serios misiunea pe care o va avea în câțiva ani. Prima născută a cuplului regal spaniol Felipe-Letizia va deveni regină când va veni vremea. Regele este și conducătorul Armatei, așa că fiica lui a avut parte de o vizită plină de emoție.

Citește și: Prințesa Leonor, viitoarea suverană a Spaniei, grațioasă și stilată într-o rochie bleu. Calcă pe urmele mamei sale, regina Letizia

regele Felipe și printesa Leonor
Regele Felipe a vizitat-o pe fiica lui cea mare, prințesa Leonor, în Armată. / Foto: Profimedia

Felipe al VI-lea și-a pus uniforma militară și a mers la centrul militar din Zaragoza, acolo unde fiica sa își face stagiul. Îmbrăcată la fel, Leonor a arătat bine dispusă și pregătită să-l lase pe tatăl ei să asiste la un antrenament. Fiica lui l-a salutat ceremonios, în timp ce el inspecta trupele. Cei doi s-au așezat la popotă alături de colegii prințesei și au stat la povești. Mândru, regele a radiat lângă fata lui cea mare, care are doar 18 ani, dar destulă experiență pe mai multe planuri.

Prințesa Leonor e îndrăgită de poporul spaniol: "Nu are schelete în dulap". S-a concentrat pe studii și familie

Prinţesa Leonor beneficiază de o foarte bună imagine într-o ţară în care dezbaterea despre monarhie este permanentă. "Ea nu este compromisă, nu are schelete în dulap" şi are un profil "normal", centrat pe familia ei şi pe studiile ei, a subliniat jurnalistul Jose Antonio Zarzalejos, fost redactor-şef al cotidienelor El Correo şi ABC.

Prinţesa Leonor, care vorbeşte şi limbile franceză, engleză şi catalană şi învaţă totodată dialectul basc şi cel galician, a studiat într-o şcoală privată din Madrid, "Colegio Santa Maria de los Rosales", înainte să plece la liceul-internat UWC Atlantic College din Ţara Galilor, unde şi-a obţinut diploma de bacalaureat.

Citește și: Regele Felipe și regina Letizia, doi părinți emoționați. Prinţesa Leonor a Spaniei a început cursurile Academiei Militare

Conform tradiţiei, ea a început în august un curs de pregătire militară de un an la Academia Armatei de Infanterie, pe care îl va continua cu o instrucţie de un an în cadrul Forţelor Aeriene şi cu un alt an de pregătire în Marină. Trei ani durează în total pregătirea militară a viitoarei regine.

Dacă va urma exemplul tatălui ei, va studia apoi la o universitate publică din Spania, înainte să se înscrie la o prestigioasă universitate din străinătate pentru a obţine un masterat în relaţii internaţionale. În cazul regelui Felipe al VI-lea, acea instituţie de studii superioare a fost Universitatea Georgetown din Washington.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri