Sarah Ferguson/ Profimedia
Actualitate

Sarah Ferguson/ Profimedia

Sarah Ferguson, ducesă de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la şase luni după ce s-a operat de cancer la sân

Sarah Ferguson, ducesa de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la doar şase luni după ce a fost tratată pentru cancer de sân. Ea a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele, după ce i-au fost extirpate mai multe aluniţe - una dintre acestea dovedindu-se a fi canceroasă, relatează SkyNews.

Un purtător de cuvânt al ducesei a declarat că aceasta rămâne "într-o stare de spirit bună", în ciuda diagnosticului.

Citește și: Sarah Ferguson, fosta soție a prințului Andrew, despre relația cu regina Elisabeta: "Mi-a fost mamă mai mult decât cea care m-a născut"

Ducesa, care are 64 de ani, urmează să fie supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că acest cancer a fost depistat în stadii incipiente, a adăugat purtătorul de cuvânt.

"După ce a fost diagnosticată cu o formă incipientă de cancer de sân în această vară, Sarah, ducesă de York, a fost diagnosticată acum cu melanom malign. Dermatologul ei a cerut ca mai multe aluniţe să fie îndepărtate şi analizate în acelaşi timp în care ducesa a fost supusă unei operaţii de reconstrucţie în urma mastectomiei, iar una dintre aceste aluniţe a fost identificată ca fiind canceroasă. Ea este supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că aceasta a fost depistată în stadii incipiente.În mod clar, un alt diagnostic la atât de puţin timp după tratamentul pentru cancerul de sân a fost angoasant, dar ducesa rămâne cu un moral bun", a transmis purtătorul de cuvânt, potrivit News.ro. 

El a subliniat că experienţa ducesei arată, de asemenea, "importanţa verificării dimensiunii, formei, culorii şi texturii şi a apariţiei de noi aluniţe care pot fi un semn de melanom".

Anul trecut, ducesa, fosta soţie a prinţului Andrew, ducele de York, a suferit o operaţie de mastectomie şi reconstrucţie de opt ore, după ce în timpul unei mamografii de rutină a descoperit că avea o formă incipientă de cancer la sân. Ea a declarat că anterior nu a avut niciun simptom şi aproape că era pe punctul de a pierde programarea la doctor până când sora ei a convins-o să meargă.

Citește și: Sarah Ferguson, dezvăluire neașteptată la 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Momentul în care cele două au fost arestate

Într-un interviu televizat difuzat în luna decembrie, ea a spus că este "mândră" de mastectomia sa şi a spus că este ca o "insignă de serviciu".

Vestea diagnosticului de cancer de piele al ducesei de York vine după ce s-a anunţat că regele Charles al III-lea va merge la spital săptămâna viitoare pentru a fi tratat pentru o mărire de prostată. Nora sa, Kate, Prinţesa de Wales, a suferit şi ea o intervenţie chirurgicală abdominală săptămâna aceasta şi va rămâne în spital timp de două săptămâni.

Ce este melanomul malign

Melanomul malign este un tip de cancer de piele care se poate răspândi în alte zone ale corpului. Principala cauză a melanomului este lumina ultravioletă, care provine de la soare, precum şi de la paturile solare. Factori precum vârsta, un istoric familial de cancer de piele şi pielea deschisă la culoare sau un număr mare de aluniţe pot creşte riscurile de a dezvolta melanom.

Citește și: Sarah Ferguson, fosta soție a prințului Andrew, despre relația cu regina Elisabeta: “Mi-a fost mamă mai mult decât cea care m-a născut”

O aluniţă nouă sau o schimbare observată la o aluniţă existentă pot fi semne de melanom, la fel ca şi aluniţele mari sau cele cu forme neuniforme sau cu un amestec de culori. De asemenea, persoanele care observă o zonă întunecată sub o unghie care nu a fost cauzată de o rană ar trebui să îşi contacteze medicul de familie.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri