Vladimir Putin
Actualitate

Vladimir Putin a fost un copil sărac, iar acum e unul dintre cei mai bogați oameni din lume, într-o continuă căutare de putere. / Foto: Profimedia

Soțiile oligarhilor ruși spun că ar fi sinucidere curată să se întoarcă acasă: "Putin ar fi vrut să fie oligarh în loc de președinte"

Soțiile unor oligarhi ruși au fost intervievate despre viața în regimul lui Vladimir Putin, pentru un nou documentar. Una dintre ele a spus că ar fiu sinucidere curată să se întoarcă acum în Rusia.

În documentarul de 90 de minute, femeile au povestit despre corupție și trădare, conturând o imagine a unui președinte rus răzbunător, care vede trădare la fiecare pas, care nu iartă nimic și este gelos pe stilul de viață al oligarhilor, scrie Business Insider.

"Dacă închei un contract cu diavolul, vor exista consecințe. Dacă ai de-a face cu partea întunecată, te va bântui mai târziu. A mă întoarce acum în Rusia ar fi o sinucidere pentru mine", a spus Tatiana Fokina, soția lui Evheny Chichvarkin, care a adăugat și că aceste comentarii ar arunca-o în închisoare. Chichvarkin este fondatorul unuia dintre cei mai mari comercianți de telefoane mobile din Rusia, afacere ce valora cândva peste 1,5 miliarde de dolari.

Citește și: Imagini rare cu fetele lui Vladimir Putin, pe când erau adolescente. Pozele au fost făcute publice de un fost apropiat al președintelui

Și Alexandra Tolstoi, al cărei partener este Serghei Pugaciov, cu o avere estimată la un moment dat la 2 miliarde de dolari, a spus: "Putin ar fi preferat să fiu oligarh în loc de președinte".

alexandra tolstoy
Contesa Alexandra Tolstoy, partenera de viață a unui oligarh rus. / Foto: Profimedia

Oligarhii și-au câștigat mare parte din avere în anii 90, când au cumpărat pachete mari de acțiuni în industriile deținute de stat. Bogățiile strânse le-au permis să ducă un stil de viață extravagant, din care nu au lipsit superiahturi, proprietăți de lux sau avioane private.

După invazia Rusiei în Ucraina, țările occidentale i-au vizat pe oligarhi și le-au confiscat bunurile multora dintre ei, în încercarea de a pune presiune pe Putin.

Citește și: Alina Kabeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, noua proprietară a două case într-o țară membră NATO. Cine a intermediat achiziția

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri