Vladimir Putin mașină
Actualitate

Mașina oficială a lui Vladimir Putin costă 1,3 milioane de dolari. / Foto: Profimedia

Totul despre mașina blindată a lui Vladimir Putin, demnă de un adevărat James Bond. Costă 1,3 milioane de dolari și rezistă bombelor

Vladimir Putin are o mașină oficială ca nimeni altcineva! Președintele Rusiei se plimbă într-o limuzină blindată, de aproape șapte tone, care poate rezista unui atac cu bombă sau cu arme chimice.

Până și James Bond ar fi invidios pe bolidul Aurus Senat, la bordul căruia călătorește liderul de la Kremlin! În valoare de 1,3 milioane de dolari, mașina rezistă și își ține în siguranță pasagerii chiar și dacă se scufundă complet sub apă, scrie The Sun.

Citește și: Imagini rare cu fetele lui Vladimir Putin, pe când erau adolescente. Pozele au fost făcute publice de un fost apropiat al președintelui

Limuzina prezidențială este făcută în Rusia, are 6,63 metri lungime, 2 metri lățime și 1,70 metri înălțime. Este echipată cu un motor Porsche V8 de 4,4 litri, are 600 CP și atinge o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. Vehiculul are anvelope proiectate să reziste chiar dacă sunt perforate, geamuri din sticlă armată de 6 centimetri, un sistem de compresie a aerului pentru a proteja împotriva atacurilor cu gaz, blindaj și o ieșire de urgență prin portbagaj.

Vladimir Putin mașină

De asemenea, recunoaște semnele rutiere și își limitează viteza, iar în momentul în care se confruntă cu o coliziune inevitabilă, Aurus poate muta automat scaunele pasagerilor într-o poziție mult mai sigură, strânge toate centurile de siguranță și apoi închide ușile și geamurile.

Citește și: Cum s-a dat de gol fiica secretă a lui Vladimir Putin în legătură cu locul în care trăiește. E un penthouse de 2 milioane de euro

Compania Aurus este coordonată de Institutul Central Științific de Cercetare în Domeniul Automobilului din Rusia și produce mașini pentru oficialii ruși. Cel puțin 16 au fost date pe mâna agenților din serviciul de protecție al președintelui.

Foto: Profimedia

Etichete: masina , vladimir putin , aurus

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri