Regina Elisabeta/ Getty Images
Actualitate

Regina Elisabeta/ Getty Images

Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață.Detaliul care a stârnit îngrijorare, dar pe care toți l-au pus pe seama vârstei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață astăzi, 8 septembrie 2022, la 96 de ani, la scurt timp după ce medicii au devenit îngrijorați cu privire la starea ei de sănătate. Decesul suveranei a venit la doar două zile de când s-a întâlnit cu Liz Truss, noul prim-ministru al Regatului Unit.

Din cauza problemelor de sănătate pe care le avea, regina Elisabeta s-a întâlnit mai întâi cu premierul Boris Johnson, care i-a înmânat demisia, iar apoi a avut o întrevedere cu Liz Truss. De obicei, astfel de întâlniri aveau loc la Palatul Buckingham din Londra, însă starea de sănătate a Reginei i-a determinat să ia organizeze aceste întâlniri la Castelul Balmoral din Scoția.

În imaginile publicate de serviciile casei regale, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani, care a devenit astfel cel de-al 15-lea şef al guvernului britanic în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani. Suverana britanică s-a stins în Scoția. Ce urmează până la înmormântare

La scurt timp, însă,  fotografiile făcute publice au stârnit îngrijorare printre fanii regali, întrucât aceasta avea mâna vânătă, cel mai probabil din cauza perfuziilor. Atunci, însă, mulți au încercat să le justifice prin faptul că regina Elisabeta avea o vârstă înaintată.

Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață
Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață / Profimedia Images

”Regina pare să aibă probleme cu circulația sângelui. Mâinile ei sunt albastre.”, a scris un internaut pe rețelele sociale, în timp ce un altul a reacționat: ”Mâinile părinților mei erau așa, cred că are legătură cu pielea care devine mai subțire odată cu înaintarea în vârstă, fiind predispusă la vânătăi.”, a comentat altcineva.

Citește și: De ce nu i-a plăcut niciodată reginei Elisabeta a II-a să locuiască în Palatul Buckingham. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

De asemenea, alți internauți au afirmat că ”Regina părea fragilă”, iar alții n-au putut să nu observe cât de mult a slăbit în ultimele luni.

Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Întreaga planetă este în doliu, după ce regina Elisabeta a II-a a murit! Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins în Scoția.

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.

Citește și: De ce nu i-a plăcut niciodată reginei Elisabeta a II-a să locuiască în Palatul Buckingham. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

"Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. Joi, 8 septembrie", a apărut imediat și pe site-ul oficial al Casei Regale, care a îmbrăcat haine de doliu.

Cum a reușit Liz Truss să devină prim-ministru

Liz Truss l-a învins pe Rishi Sunak în alegerile organizate pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator, obţinând 81.326 de voturi faţă de cele 60.399 primite de contracandidatul ei, şi le-a promis britanicilor "un plan îndrăzneţ" privind reducerea taxelor şi creşterea economiei naţionale.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri