Regina Elisabeta a II-a înmormântare/ Profimedia
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a înmormântare/ Profimedia

Un bărbat s-a apropiat de sicriul Reginei Elisabeta în timpul înmormântării: „Nu a crezut că e moartă și a vrut să verifice”

Un bărbat a fost arestat după ce s-a apropiat prea mult de sicriul Reginei Elisabeta, pentru a verifica dacă aceasta este cu adevărat moartă. Tribunalul de Magistrați din Westminster susține că bărbatul nu era convins că Regina este în sicriu. 

Muhammad Khan, în vârstă de 28 de ani, se numără printre miile de persoane care au fost să-i aducă un omagiu Reginei Elisabeta. Acesta ar fi stat ore întregi la coadă pentru a-l vedea pe regretatul monarh în Westminster Hall, însă motivul principal ar fi fost că nu credea cu adevărat că Regina murise și a vrut să verifice singur acest lucru. 

Vineri seara, după ce trupul neînsuflețit al suveranei a fost adus la Westminster Hall, bărbatul a părăsit coada și s-a apropiat prea mult de sicriul monarhului. Autoritățile l-au văzut și l-au arestat imediat, iar acum, Tribunalul de Magistrați din Westminster susține că bărbatul are două capete de acuzare în temeiul Legii pentru ordinea publică.

Citește și: Un fost angajat al soției regelui Charles III face dezvăluiri despre ce fel de persoană este Camilla, regina consoartă

„Inculpatul a ajuns la Westminster Hall, apoi a fost văzut de ofițerii prezenți acolo că se apropie de sicriu. A coborât în direcția catafalcului, apoi a apucat cu ambele mâini steagul regal drapat peste sicriu. Inculpatul a susținut că nu credea că Regina este moartă și că s-a apropiat de sicriu pentru că a vrut să verifice singur. Înainte de incidentul de la priveghi, inculpatul plănuia să meargă și la înmormântare, iar dacă nu reușea să o vadă pe Regină, a susținut că ar fi încercat să vorbească cu familia regală, să meargă la Castelul Windsor, Palatul Buckingham și Balmoral pentru a se convinge că Regina este moartă”, a declarat procurorul Luke Staton, potrivit Mirror. 

Regina Elisabeta a II-a înmormântare/ Profimedia
Regina Elisabeta a II-a înmormântare/ Profimedia

Mai mult, procurorul susține că bărbatul a dezvăluit că, dacă nu reușea să o vadă pe Regină, „trebuia să pătrundă” în palat pentru a încerca să ia legătura. Întrebat cât de des ar fi încercat să facă acest lucru, bărbatul a răspuns: „Atâta timp cât trăiesc”.

După o examinare psihologică, medicii au apreciat că bărbatul nu este apt pentru a participa la înmormântarea Reginei de luni, 19 septembrie 2022. 

Citește și: Meghan Markle, cu lacrimi pe obraz la înmormântarea reginei. Mișcarea „foarte curajoasă” pe care a făcut-o vizavi de regele Charles

„Când era în Westminster, el nu accepta că Regina a murit și acesta ar fi fost motivul pentru care se îndrepta spre sicriu, pentru a se convinge că nu era acolo. Este încă în delir. El crede că Regina nu este moartă și că Regele Charles al III-a are ceva de-a face cu asta”, a declarat judecătorul Michael Snow. 

Bărbatul a cooperat cu autoritățile și a dezvăluit care este numele său reale, data nașterii și unde locuia. Judecătorul i-a acordat cauțiunea cu condiția să rămână într-un spital de sănătate mintală din estul Londrei până la următoarea sa apariție la aceeași instanță, pe 18 octombrie. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri