printul harry si meghan markle
Actualitate

În martie 2023, lui Meghan și Harry și s-a cerut să părăsească Frogmore Cottage. / Foto: Profimedia

"Vrei să-ți mai vezi nepoții?". Replica usturătoare a prințului Harry pentru tatăl lui, după ce a fost evacuat de la Frogmore Cottage

Conform unei noi cărți despre familia regală, "Endgame", scrisă de Omid Scobie, apropiat al ducilor de Sussex, prințul Harry i-ar fi spus tatălui său "Vreți să-ți mai revezi nepoții?", după ce regele i-a spus să se mute din Frogmore Cottage, locuința din Marea Britanie în care stăteau el și Meghan.

Harry încearcă în prezent să se reapropie de tatăl lui, dar în momentul în care i s-a spus să părăsească Frogmore Cottage, în martie 2023, lucrurile nu au fost deloc cordiale, prințul izbucnind la adresa la Charles.

Conform Page Six, "Endgame" povestește momentul în care unui Harry "șocat" și soției sale, Meghan Markle, li s-a spus că trebuie să înapoieze cheile locuinței care le-a fost oferită de regina Elisabeta a II-a la nunta lor din 2018. Acest lucru s-a întâmplat după ce ducii de Sussex au renunțat la rolurile lor în cadrul familiei regale. 

Citește și: Evacuarea ducilor de Sussex de la Frogmore Cottage, doar „începutul”! Ce planuri are regele Charles și cine este „mâna” lui dreaptă

printul harry si meghan markle
Prințul Harry și Meghan Markle, în timp ce împachetau lucrurile din Frogmore Cottage. / Foto: Profimedia

Autorul Omid Scobie cataloghează în termeni duri decizia: "o lovitură ieftină a unui tată rănit, legat de un sistem instituțional care este adesea intolerant la emoția umană". Scobie susține și că acea locuință a fost "singura opțiune sigură a familiei atunci când vizita Regatul Unit", deoarece domeniul este securizat de paznici înarmați și nimeni nu poate pătrunde pentru a le invada intimitatea.

Harry a fost atât de supărat de veste, încât i-a spus lui Charles că nu-i va mai fi ușor să-și revadă nepoții, pe Archie și Lilibet. Cartea susține că la câteva zile după ce a fost informat că trebuie să plece de la Frogmore, Harry a vorbit la telefon cu Charles și l-a întrebat: "Nu vrei să-ți vezi nepoții?". În timpul acestei convorbiri tensionate, tăcerea regelui a fost urmată de replica lui, că vor avea cu toții întotdeauna un loc unde să stea, dar asta nu i-a dat mari speranțe lui Harry.

Citește și: Meghan şi Harry au părăsit definitiv Frogmore Cottage. Ducii de Sussex au primit avizul de evacuare în urmă cu trei luni

Prințul încearcă și acum, în instanțele britanice, să obțină securitatea guvernamentală pentru familia sa atunci când se află în Marea Britanie. Acesta a subliniat că fără o securitate adecvată nu se simte în siguranță dacă-și aduce soția și cei doi copii în țara lui natală.

Regele Charles l-a văzut de doar câteva ori pe Archie, fiul de patru ani al lui Harry și Meghan, și se crede că pe mezina Lilibet (2 ani) a întâlnit-o doar o dată, vara trecută.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri