Cum arăta regina Letizia acum 19 ani, în ziua nunții cu Felipe al Spaniei. Fosta jurnalistă a purtat o rochie de 8 milioane de dolari

22 mai 2004 este ziua în care fosta jurnalistă Letizia Ortiz Rocasolano a intrat oficial în familia regală a Spaniei, moment în care s-a căsătorit cu prințul Felipe, acum rege al Spaniei. 19 ani mai târziu, cei doi sunt tot îndrăgostiți, uniți și, în plus, sunt părinții a două fete superbe și deștepte. Letizia a purtat cea mai scumpă rochie făcută vreodată pentru o mireasă dintr-o familie regală.

Citește și: Familia regală a Spaniei, în haine “civile” în vacanță. Regele Felipe și regina Letizia, în pantaloni scurți, au cutreierat Mallorca

Evenimentul ținut la Catedrala Almudena din Madrid, de acum aproape două decenii, i-a fascinat pe spanioli și a captat atenția întregii lumi. Mireasa a fost în centrul atenției, aceea fiind și ziua în care a devenit prințesă. Rochia ei a costat opt milioane de dolari și a fost creată de designerul spaniol Manuel Pertegaz, din mătase de cea mai bună calitate. A avut mâneci lungi, un decolteu subtil în V, o trenă spectaculoasă de patru metri și jumătate și a fost brodată cu fir de aur, scrie Hello Magazine.

Regina Letizia, rochie de mireasă de 8 milioane de dolari, bijuterii de la soț și socri

22 mai 2004, ziua nunții regelui Felipe cu regina Letizia, pe atunci prinț și prințesă / Foto: Profimedia

Citește și: Regina Letizia, stilată și când nu îmbracă rochii de gală. Fosta jurnalistă, impecabilă într-un costum verde închis

Și la capitolul accesorii a excelat, căci bijuteriile purtate de Letizia în ziua cea mare au fost cadou de la soț și socri. Tot de la Felipe a primit și voalul lucrat manual cu aceleași broderii ca rochia. Coronița cu diamante a fost cea pe care soacra ei a purtat-o la nunta cu regele Juan Carlos, în 1962.

Nunta la care au participat 1500 de oameni și a fost vizionată de 25 de milioane de telespectatori a costat în jur de 20 de milioane de euro.

22 mai 2004, ziua nunții regelui Felipe cu regina Letizia / Foto: Profimedia

Citește și: Regina în roșu. Letizia a fermecat privirile într-o rochie superbă, la o gală pe care a găzduit-o la palatul regal din Madrid

Cum s-au cunoscut jurnalista Letizia și prințul moștenitor Felipe

Relația dintre cei care acum formează cuplul regal al Spaniei a început în 2002, când s-au cunoscut la o cină ținută de prieteni comuni. Au rezonat imediat, au ținut legătura și au început o relație care s-a desfășurat în secret vreme de un an. În noiembrie 2003, Letizia și Felipe anunțau logodna surpriză, pecetluită cu un inel cu 16 diamante, asemănător cu o verighetă.

Letizia, fostă jurnalistă de televiziune, ce a lucrat și pentru filiala spaniolă a postului internaţional de ştiri CNN, a mai fost căsătorită cu scriitorul spaniol Alonso Guerrero, din 1998 până în 1999.

Felipe a devenit regele Felipe al VI-lea în 2014, după ce tatăl lui, regele Juan Carlos, a abdicat. Letizia și Felipe au două fete împreună, Leonor (17 ani) și Sofia (16 ani).

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.