Motivul pentru care prințul George a purtat un costum albastru la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Copiii prințului William și ai lui Kate Middleton au participat luni, 19 septembrie, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Prințul George și prințesa Charlotte au avut o apariție exemplară, în ciuda vârstei lor. Dacă micuța Charlotte a purtat o rochie neagră, specifică evenimentului, fratele său mai mare a ales să poarte un costum bleumarin, în loc de costumația neagră clasică.

Majoritatea membrilor familiei regale au purtat haine negre, în semn de respect pentru evenimentul trist care a avut loc în Marea Britanie la începutul acestei săptămâni. Cu toate acestea, prințul George, în vârstă de nouă ani, s-a remarcat în mulțime purtând un costum bleumarin cu o cravată neagră, iar mulți s-au întrebat de ce puștiul nu a avut aceleași haine ca familia sa. Motivul ar fi că acesta ar fi vrut să se potrivească cu uniforma Royal Air Force a tatălui său, prințul William, potrivit publicației People

Prințul George la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a/ Profimedia

Citește și: Prințesa Charlotte a purtat o discuție cu clerul la înmormântarea Reginei Elisabeta. Mesajul descifrat de expertul în citirea buzelor

La înmormântare, prințul de Wales a purtat uniforma sa militară, împodobită cu medaliile primite la Jubileul de Aur, Diamant și Platină ale Reginei.

În același timp, prințesa Charlotte a purtat pentru prima dată o bijuterie a familiei regale, accesorizându-și ținuta cu o broșă în formă de potcoavă, brodată cu diamante, pe care a prins-o în partea stângă a hainei negre, onorând astfel dragostea străbunicii sale pentru cai. Broșa purtată de Charlotte i-a fost dăruită chiar de Regina Elisabeta, susține People. Mai mult, prințesa a purtat pentru prima dată și o pălărie, accesoriu care se regăsește în ținutele femeilor din familia regală atunci când participă la evenimente formale. 

Prințul George la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a/ Profimedia

Prințul George și prințesa Charlotte au luat parte la procesiunea familiei regale la înmormântarea Reginei Elisabeta, mergând alături de părinții lor în spatele sicriului regretatei suverane. 

Citește și: Prințesa de Wales a dezvăluit ce întrebări pune prințul Louis în încercarea de a înțelege ce s-a întâmplat zilele acestea

Potrivit publicației menționate mai sus, prințul William și Kate au analizat mult timp dacă să-i includă și pe copiii lor mai mari în procesiune, decizând într-un final să-i ia cu ei. Prințul George și prințesa Charlotte sunt doar cu câțiva ani mai tineri decât era William când a participat la înmormântarea mamei sale, prințesa Diana, în 1997, la vârsta de 15 ani. Prințul Louis, în vârstă de 4 ani, a fost probabil considerat prea tânăr pentru a se alătura restului familiei la înmormântarea de luni.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.