Povestea din spatele broșei purtate de prințesa Charlotte la înmormântarea reginei Elisabeta. Accesoriul are aproape un secol

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni, 19 septembrie, iar la tristul eveniment au luat parte toți membri familiei regale. Printre aceștia s-a numărat și prințesa Charlotte, în vârstă de doar șapte ani, fiica prințului William și a lui Kate Middleton. 

Puștoaica s-a remarcat la funeraliile Reginei purtând o rochie neagră, solemnă, pe care a accesorizat-o însă cu o broșă în formă de potcoavă, cu diamante. Este primul accesoriu regal pe care prințesa îl poartă și a fost un omagiu adus suveranei, aceasta iubind caii toată viața ei. 

Potrivit publicației People, broșa cu diamante a fost un cadou pe care prințesa Charlotte l-a primit la de la iubita ei străbunică. Aceasta a aparținut mamei reginei Elisabeta și a fost transmisă din generație în generație, având peste un secol. Regina Mamă a fost fotografiată pentru prima dată purtând acul de potcoavă în 1929, ulterior dăruind bijuteria fiicei sale, care a domnit timp de 70 de ani. 

Citește și: S-a aflat motivul pentru care prințul Harry a ajuns ultimul la Castelul Balmoral, în ziua în care a murit bunica lui: ”A fost furios!”

Tânăra prințesa a purtat broșa pe partea stângă a hainei sale negre în timpul înmormântării reginei Elisabeta, onorând dragostea monarhului pentru cai și oferindu-i, în acelați timp, respectul și mulțumirea pentru această bijuterie. 

Regina Elisabeta era cunoscută pentru faptul că avea o colecție impresionantă de broșe și căuta adesea bijuterii regale cu valoare sentimentală atunci când călătorea în străinătate. Această lecție de modă a fost urmată și de către femeile care au intrat în familia regală, iar în timpul înmormântării, acestea i-au adus un omagiu regretatei suverane, purtând bijuteriile ei preferate. 

Mama lui Charlotte, Kate Middleton, a purtat două bijuterii impresionante care au aparținut regretatului monarh, respectiv cerceii cu perle din Bahrain și colierul de perle cu închizătoare de diamant în centru, din colecția personală a Reginei. Cumnata ei, Meghan Markle, a ales cu grijă cerceii cu perle și diamante pe care i-a dăruit Regina în prima lor excursie împreună în 2018.

Citește și: Prințesa Charlotte a purtat o discuție cu clerul la înmormântarea Reginei Elisabeta. Mesajul descifrat de expertul în citirea buzelor

Regina Camilla a purtat broșa Hesse Diamond Jubilee a Reginei Victoria, o moștenire a coroanei, în timp ce Sophie, contesa de Wessex, și-a completat look-ul cu o pălărie neagră de călărie, un omagiu adus obsesiei pentru cai a Reginei.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.