Primul Crăciun fără prințul Philip, după 73 de ani de mariaj. Ce omagiu îi va aduce regina Elisabeta a II-a regretatului ei soț

Este primul Crăciun pe care Regina Elisabeta a II-a îl va petrece fără Prințul Philip. Mesajul tradițional de sărbători transmis de monarh va avea un impact emoțional profund. 

Regina, în vârstă de 95 de ani, îi va aduce un sincer omagiu regretatului ei soț, Prințul Philip, în discursul anual de Crăciun. Aceasta va aminti cum și-a luat rămas bun de la partenerul ei, care i-a fost alături 73 de ani, precum și de momentele frumoase petrecute în familie. 

În timpul discursului, aceasta va purta o bluză elegantă roșie, accesorizată cu un colier de perle și o brosă cu crizantemă din safir, pe care a purtat-o la cele mai importante evenimente de-a lungul timpului. Pe birou, aceasta va avea așezată o fotografie cu ea și ducele de Edinburgh, realizată în luna de miere din 1947. 

Citește și: Ce tradiție de Crăciun nu respectă regina Elisabeta a II-a. Unii spun că ceea ce face ea poate aduce ghinion

Regina va avea un discurs emoționant și „unul deosebit de personal în acest an, deoarece monarhul se pregătește să-și petreacă primul Crăciun de la moartea ducelui de Edinburgh”, susține o sursă pentru Mirror. Aceasta va marca sfârsitul unui an plin atât de bucurie, cât și de o imensă tristețe. Ea a primit anul acesta patru strănepoți: pe August de la prințesa Eugenie, pe Lucas de la Zara Tindall, Lilibet de la ducele și ducesa de Sussex și Sienna de la prințesa Beatrice. 

Tot anul acesta, familia regală a fost afectată de scandalul provocat după plecarea prințului Harry și a lui Meghan Markle, atunci când aceștia au vorbit în timpul unui interviu cu Oprah Winfrey despre problemele din Casa Regală. 

Regina și Prințul Philip au petrecut Crăciunul singuri anul trecut

Regina Elisabeta a II-a a petrecut ultimul Crăciun cu Prințul Philip la Castelul Windsor anul trecut, pentru a se proteja de pandemia de Covid-19. Anul acesta, monarhul și-a anulat tradiţionalul prânz de Crăciun pe care îl organiza pentru familia sa la Sandringham, Norfolk, astfel că, ieri, fiul acesteia, prințul Charles și soția lui Camilla au anunțat că i se vor alătura reginei la cina de Crăciun de la Windsor. 

Citește și: Ce cadouri le face regina Elisabeta celor 550 de angajați ai ei în fiecare an. Tradiția este păstrată de ani de zile

De obicei, monarhul britanic îşi primea familia la reşedinţa sa regală Sandringham din comitatul Norfolk pe durata sărbătorilor de iarnă, unde mulţimi numeroase de spectatori se reuneau pentru a-i saluta şi urmări pe membrii familiei regale în timp ce aceştia mergeau să asiste în ziua de Crăciun la slujba religioasă oficiată în biserica St. Mary Magdalene. Deocamdată, casa regală britanică nu a anunţat locul în care vor petrece Crăciunul din acest an prinţul William şi soţia lui, Kate, potrivit Agerpres

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.