forma buzelor
Despre Tine

Ce spune forma buzelor despre tine si personalitatea ta

Daca ochii sunt considerati oglinda sufletului, buzele pot fi oglinda personalitatii fiecaruia dintre noi.

Oamenii de stiinta din intreaga lumea considera ca buzele pot trada personalitatea unui individ. Cand ne simtim fericiti, suparati sau furiosi, expresiile din zona gurii pe care le facem le transmit celor din jur starea noastra.

Mai mult decat atat, expertii sugereaza ca forma buzelor poate semnala inclusiv particularitati psihologice si trasaturi de personalitate. Jean Haner, expert in citirea fetei si autor al mai multor carti despre comunicarea non-verbala, considera ca arta chineza antica a citirii fetei este inca foarte actuala.

Pentru a identifica trasaturile de personalitate ale unei persoane in functie buze, expertii analizeaza forma, dimensiunea, volumul si definitia arcului lui Cupidon. Iata cateva forme de buze des intalnite si trasaturile pe care le pot indica.

  • Buzele naturale pline

Aceasta forma indica un individ empatic, cu instincte puternice de aparare. O dorinta innascuta de a-i proteja pe cei din jur si de a avea grija de ei, dezinteresat, ii caracterizeaza pe cei care au buzele naturale pline. Le place sa mentina un cerc strans de prieteni si pun mare pret pe relatiilie din viata lor.

  • Buzele subtiri

Cei cu buze subtiri tind sa fie timizi. Personalitatea lor introvertita nu indica insa si o slaba incredere de sine. Dimpotriva! Sunt independenti, functioneaza bine in cuplu si au doar nevoie de cateva pasiuni comune pentru a-si face prieteni de nadejde.

  • Buza de jos este mai ampla decat cea de sus

Oamenii cu astfel de buze stiu cu adevarat ce inseamna distractia. Au nevoie de un stil de viata energetic si simt nevoia sa cunoasca in permanenta oameni noi sau sa descopere locuri inedite. Sunt curiosi, sociabili si deschisi la tot ce este nou. 

  • Buzele voluminoase in centru

Le place sa fie in centrul atentiei si prefera sa se inconjoare de oameni cu pofta de viata. Cand vine vorba de relatii, cei cu buzele mai voluminoase in centru pot avea tendinta sa exagereze si sa caute mai degraba aventura decat o legatura serioasa.

  • Buze cu arcul lui Cupidon ascutit

Aceste persoane sunt definite de creativitatea lor. Au abilitati impresionante de memorare si se descurca foarte bine in diferite interactiuni sociale. Sunt inteligente, dar uneori reactioneaza bazandu-se pe instinct si impulsivitate, ceea ce le poate indeparta de cei din jur.

  • Buze cu arcul lui Cupidon rotunjit

Aceasta forma sugereaza un spirit plin de compasiune si bunatate. Persoanele cu arcul lui Cupidon rotunjit sunt sensibile si sentimentale, iar nedreptatile le supara profund. Le place sa ajute oamenii si exprima o atentie sporita nevoilor celor la care tin cu adevarat.

  • Buzele obisnuite

Nici prea groase, nici prea subtiri, buzele medii sau standard fac trimitere catre o viata echilibrata si o capacitatea extraordinara de a rezolva orice sarcina, indiferent de cat este de grea. Persoanele cu astfel de buze gandesc logic si au capacitatea de a-i asculta pe ceilalti. Vesele, le place sa rada sau sa-si exprime trairile liber cand li se ofera sansa.

Foto: Shutterstock, Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri