de ce iti e frig
Despre Tine

Tututor ne este frig din cand in cand, dar exista persoane care au aceasta senzatie mai tot timpul. Mainile, picioarele sau intreg corpul sunt reci, indiferent de anotimp sau de vremea de afara.

De ce iti este mereu frig. Cauze posibile care iti provoaca senzatia continua de rece

Tuturor ne este frig din cand in cand, dar exista persoane care au aceasta senzatie mai tot timpul. Mainile, picioarele sau intreg corpul sunt reci, indiferent de anotimp sau de vremea de afara.

Senzatia de frig poate fi semnul unor afectiuni si consecinta mai multor factori, precum obiceiurile nesanatoase sau un stil de viata sedentar.

Cauze care provoaca senzatia permanenta de frig:

  • Organismul femeii e mai sensibil

Dupa cum probabil ai observat, femeile sunt cele care isi doresc ca temperatura incaperii in care se afla sa fie mai ridicata. Un studiu din 2015, publicat in Nature, a descoperit ca, in timp ce barbatii se simteau confortabil la temperatura de 22 grade Celsius, femeile aveau nevoie de o temperatura cu aproximativ 3 grade mai mare.

  • Lipsa somnului

Faptul ca nu te odihnesti suficient poate afecta capacitatea corpului de a retine caldura. Cercetarile au constatat ca o noapte pierduta de somn i-a facut pe participanti mai vulnerabili in a-si mentine constanta temperatura corpului.

Medicii nu stiu clar de ce se schimba termoreglarea corpului in timpul somnului, stiu doar ca are loc aceasta modificare.

  • Medicatia

Daca senzatia de frig este constanta, arunca o privire pe prospectul medicamentelor pe care le iei. Unele iti pot face mainile si picioarele sa se simta reci din cauza circulatiei deficitare in extremitati.

Anumite medicamente pentru tensiunea arteriala pot avea un efect similar. Indicat ar fi sa vorbesti cu medicul tau despre aceste simptome si sa cautati alternative.

Te-ar putea interesa si: Simti ca iti e mereu cald si nu stii de ce? Iata cateva cauze posibile

  • Fenomenul Raynaud

Daca mainile si picioarele sunt reci mai tot timpul si culoarea lor se schimba ori devin amortite, ar putea fi vorba despre boala Raynaud.

Aceasta boala afecteaza de obicei cele trei degete din mijloc si numai rareori afecteaza policele. Vasospasmul poate persista de la cateva minute la cateva ore, dar rareori este suficient de sever incat sa produca necroza tisulara.

  • Hipotiroidia

Tiroida, glanda care se afla la baza gatului, ajuta la reglarea metabolismului. Cand suferi de hipotiroidie, atunci glanda produce prea putin hormon tiroidian sau organismul tau nu poate procesa hormonul secretat. Senzatia de frig este unul dintre simptomele acestei afectiuni, careia i se adauga subtierea firului de par, uscarea pielii, oboseala, menstruatii neregulate si cresterea in greutate.

  • Anemie

Este cauzata de lipsa hemoglobinei si a celulelor rosii din sange si poate duce la epuizare, senzatie de moleseala, dureri de cap, ameteli, piele palida si senzatie de frig.

Recomandat este sa mergi la medic, care iti poate confirma boala cu un simplu test de sange.

  • Alimentatie inadecvata

Daca nu te hranesti suficient si suferi de o tulburare de alimentatie, cum ar fi anorexia sau bulimia, de exemplu, acest lucru poate duce la senzatia de frig.

In aceasta situatie, cresterea numarului de calorii pe care le consumi este esentiala, astfel corpul tau va incepe sa isi revina.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri