menstruatie kilograme
Despre Tine

Cantarul iti poate arata o greutate mai mari atunci cand te afli la menstruatie, iar multe femei se plang de acest lucru. Sigur, in functie de metabolism, greutatea poate varia atunci cand te afli in acea perioada a lunii. Dar ce produce acest fenomen?

De ce te ingrasi cand esti la menstruatie. Posibile explicatii direct de la ginecolog

Cantarul iti poate indica o greutate mai mare atunci cand te afli la menstruatie, iar multe femei se plang de acest schimbare. Sigur, in functie de metabolism, kilogramele in plus pot varia atunci cand te afli in acea perioada a lunii. Dar ce produce acest fenomen?

Publicatia Women's day a discutat cu ginecologul Octavia Cannon, care a explicat de ce ne ingrasam in aceasta perioada:

  • Apetitul este stimulat

Nivelurile de estrogen si progesteron sunt mai mari inainte de a incepe perioada menstruatiei, spune dr. Octavia Cannon, iar aceasta crestere poate contribui la luarea in greutate. Cand progesteronul este ridicat chiar inainte de ciclul menstrual, el stimuleaza apetitul.

  • Nivelul de serotonina scade

Atunci cand estrogenul scade si menstruatia incepe, acest lucru duce, de asemenea, la scaderea nivelurilor de serotonina din organism. Cum se manifesta dereglarea? Prin aparitia poftei de dulce, care odata satisfacuta, contribuie la cresterea in greutate.

  • Retii apa

Atunci cand esti inainte de ciclul menstrual, hormonii o iau razna si tesuturile incep sa retina apa. De aceea te simti balonata si poti avea dureri de burta/stomac.

  • Nivelul de magneziu este scazut

Acesta poate duce la scaderea nivelului de insulina, iar tu vei avea mai multa nevoie de dulce. Pentru a remedia problema, incearca sa iei suplimente cu magneziu sau consuma alimente care au la baza acest mineral.

  • Faci putina miscare

Deoarece nivelurile hormonale fluctueaza, este posibil sa experimentezi simptomele ciclului menstrual - cum ar fi oboseala, balonarea si crampele. Toate acestea te impiedica sa faci miscare si, astfel, apar kilogramele in plus.

Cercetatorii au descoperit ca opt saptamani de exercitii aerobice pot, de fapt, sa diminueze simptomele menstruatiei.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Etichete: menstruatie , greutate

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri